Přihlásit | Registrovat
Trpasličí okénko
7. 3. 2017 21:54

Trpasličí okénko

V posledních měsících a letech se okolo našeho oddílu objevila spousta lidí, která za různých okolností odešla buď přímo z našeho klubu, případně se zbytečnými řečmi a přehnanou pompézností posílila naše rivaly. Jednalo se o hráče, kteří poté velmi rychle zapomněli na to, kde začínali nebo kde se jim dařilo a kde jim všichni leželi u nohou. Tito lidé si proto od Zbrojováků zaslouží jen výsměch a nebo lítost. Posledním takovým případem byl odchod hráče, který podlehl příkazům zlé trpaslice a ze Zbrojovky doslova utekl. Díky tomu se stal titulárním hrdinou naší nové rubriky, kde budeme sledovat jak se daří těm, kterým bylo Brno malé a chtěli se posunout dále.

Jak již bylo nakousnuto, název naší rubrice dal bývalý miláček zbrojováckých fanoušků Alois Hyčka. Kdo byl na prvním jarním zápase v Teplicích, všiml si, že jsme mu vymysleli i oslavný chorál: "Za Teplice, za Teplice, hraje manžel trpaslice." Nutno podotknout, že v dalších kolech se stal tento chorál neaktuální, jelikož Alois na severu Čech maximálně leštil lavičku. Z jeho pohledu se tedy jistě jednalo o výrazný posun, když v posledním kole nasbíral 13 ligových minut. Nuže, nechť každý posoudí sám, jak moc se tento hráč fotbalově posunul oproti dobám, kdy v barvách Brna rozhodoval zápasy...

Podobně nutkavou potřebu posouvat se fotbalově výše cítil i prešovský svářeč Miroslav Keresteš. V jeho případě jej přestup do Mladé Boleslavi vystřelil v kariéře opravdu hodně vysoko a to doslova. Kdo byl totiž někdy na boleslavském fotbalovém stadionu, mohl si všimnout, že tribuny jsou zde postavené výše, než hrací plocha v Brně na Srbské. Nicméně buďme spravedliví a pogratulujme Mirovi, že už se z tribuny probojoval alespoň zpátky na tu střídačku.

Jediný, kdo mohl ohrozit Mirovu pozici na tribuně byl Pavel Košťál, před jehož konstruktivními odkopy se třásly stožáry osvětlení každého stadionu, kam jako hráč přijel. Bohužel asi stejně konstruktivní byla i kritika, kterou Pavel nešetřil po odchodu z naší milované Zbrojovky a tím si vysloužil místo v této rubrice. Budeme tedy trpělivě čekat na každou chybu, kterou udělá a náležitě se nad ní pobavíme.

Vedle Pavla nesmí chybět nikdo jiný než jeho mladší a mnohem ambicióznější parťák Petr Buchta. I zde musíme sportovně uznat, že Bohemka je zázemím úplně někde jinde než naše Zbrojovka. Kdo někdy viděl toalety v Ďolíčku, může nám tento fakt potvrdit. V zelených barvách nastupuje i starý známý Miro Marković, který urval závratných 28 minut. Pokud se mu podobný počin povede zopakovat, stane se jedním z nejúspěšnějších v naší rubrice!

Jen o něco málo méně v tomto kole nasbíral Michael Rabušic. Tento žoldák za Jihlavu nastřádal 25 minut a jistě je rád, že léta v základu v tom prohnilém Brně má za sebou a může si sbírat minutku za minutkou ve vysněné Vysočině.

O tom, že přidá alespoň nějakou minutu může naopak jen snít Václav Hladký. Slovan to na jaře patrně myslí se záchranou vážně, a proto věčný náhradník zůstává dále jen náhradníkem. Gratulujeme Václave ke kariérnímu posunu!

Vraťme se ovšem k těm, kdo se do svého zápasu zapsali i jiným způsobem než jen, že nosili svému úspěšnějšímu kolegovi láhev s vodou. V minulém kole si připsal 29 minut Lukáš Mareček. Hráč, který se se svým klubvým kolegou Mario Holkem hrdě fotil ve sparťanském dresu s titulkem "brněnští zrádci". U jalového výkonu jim asistoval Ondřej Mazuch, hráč, ze kterého si udělali trhací kalendář hráči ruského Rostova.

Avšak na absolutním vrcholu nebo možná spíše dně naší pomyslné soutěže zůstává jiný hráč. Jan Malík odešel s velkou slávou hledat štěstí do Bulharska. Sluníčko však patrně přestalo svitit, bulharské leva došly a Honza tedy ladí svoji kariéru výdatnými tréninkovými dávkami na hřišti v Rosicích. Uvidíme, zda jej někdo ze sledovaných v budoucnu trumfne.

Nedaleko k tomu měl v posledních kolech zvláštní host celé naší sekce Tomáš Pilík. Hráč, který pohrdavě odmítl Zbrojovku, sice sbírá ligové starty vcelku pravidelně. Na druhou stranu je však třeba položit si otázku, jestli to co příbramští v lize předvádí, má s fotbalem ještě něco společného a lze to považovat za plnohodnotné ligové starty. Toto nechť zváží každý sám.

 

Pořadí v počtu nasbíraných minut po I. trpasličím okénku (19. kole):

1. Buchta 90

    Košťál 90

    Mazuch 90

    Holek 90

    Pilík 90

2. Mareček 29

3. Marković 28

4. Rabušic 25

5. Hyčka 13

6. Keresteš 0

    Hladký 0

    Malík 0