Přihlásit | Registrovat
Trpasličí okénko II.
17. 3. 2017 21:37

Trpasličí okénko II.

Po odmlce je tu opět všemi milovaná rubrika, ve které se podíváme na příběhy těch, kteří kdysi nosili brněnský dres a nevážili si jej. Pro některé je naše rubrika údajně za čárou. Dostala se tedy dál, než se ve 20. kole dostali například Alois Hyčka nebo Miro Keresteš, kteří hřiště sledovali jen z dáli. Při betonářské zrůdnosti, kterou předvedla Bohemka u nás v Brně asistoval neviditelný Marković a především stoper Buchta. Dnešní okénko toho tedy přinese více než dost!

Jak již bylo řečeno Alois Hyčka pokračuje v raketovém vzestupu ve své kariéře. Ta se zatím v Teplicích dostala asi do stejné výšky, do jaké dorostla jeho zlá trpasličí manželka. Podobný příběh jako je tento, prožívá i prešovský svářeč Keresteš, který si do trpasličí tabulky pravdy opět nepřipsal ani jednu jedinou minutu.

Ve stejném utkání, které mohl Miro jako divák sledovat, se představili brněnský zrádce Lukáš Mareček. Ten byl spolu s Ondřejem Mazuchem pro smích nejen Boleslavi, ale celé republice po výkonu, který Rudá chátra předvedla. Mrzí nás, že se nepředstavil i Mario Holek, aby bylo ponížení brněnských odpadlíků kompletní. Tak třeba příště...

Kromě Holka si znovu nepřipsal ani jednu jedinou minutu Václav Hladký, možná proto Plzeň proti Liberci vyhrála jen 1:0. Vašek tedy zůstává stále bez jediné minuty do naší tabulky, stejně jako tragikomický aktér příběhu o prosluněném bulharském angažmá Johny Malík.

Jak už jsme naťukli v perexu tohoto článku, z pražských klubů se vedlo lépe zelenobílé bohemácké svoloči. Celých devadesát minut si při antifotbalovém představení připsal Petr Buchta, který tedy zažívá také extrémní progres. Dává to přece smysl, ne? Když je mi Zbrojovka malá, přestoupím do klubu, který se proti Zbrojovce nedostane ani za půlku. Děsí nás, kam až se toto Buchtovo myšlení posune, pokud absolvuje ještě více hlavičkových soubojů. Strach však nemáme o Mira Markoviće, ten dal vzpomenout rokům ve Zbrojovce, kdy na hřišti nebyl vůbec vidět a nemusel se tak vůbec bát o svoje nohy, které jej přece živí.

Los proti sobě v tomto kole svedl také elitního řidiče Pavla Košťála a elitního střelce Michaela Rabušice. Po skončení zápasu musel mít jistě velikou radost prvně jmenovaný. Snad odjížděl zpátky do Karviné klubovým autobusem a nenechali jej řídit. Pocit štěstí a radosti nám přičaroval Rambo. Ten si po vzoru svého filmového hrdiny klestí cestu džunglí. Snad se na konci proseká z první ligy až do té druhé.

Poslední odstavec pak posíláme našemu speciálnímu hostovi Tomáši Pilíkovi. Jeho klubu se podařilo po dlouhých dvaceti kolech dosáhnout na dvojciferné číslo v kolonce nastřádaných bodů. Gratulujeme tedy a snad se Příbrami nepodaří přehoupnout přes dvacetibodovou hranici!

Pořadí v počtu nasbíraných minut po II. trpasličím okénku (20. kole):

1. Buchta 180

    Košťál 180

    Mazuch 180

    Pilík 180

2. Mareček 119

3. Rabušic 115

4. Marković 98

5. Holek 90

6. Hyčka 13

7. Keresteš 0

    Hladký 0

    Malík 0