Přihlásit | Registrovat
Trpasličí okénko III.
25. 3. 2017 12:08

Trpasličí okénko III.

Aktuální reprezentační pauzu si kromě zápasu v Opavě vyplníme i dalším dílem z naší oblíbené rubriky. Minulé kolo bylo veleúspěšné pro titulárního hrdinu tohoto článku. Méně už pak pro našeho čestného hosta, který proti němu nastoupil v dresu Příbrami. Důvod ke spokojenosti má jistě také Miro Keresteš. Fakt, že si nepřipsal ani jednu minutu tentokrát určitě přebil fakt, že všichni zaměstnanci Škodovky dostanou mimořádné prémie. Snad tedy nezapomněli i na prešovského svářeče.My na něj nezapomeneme určitě stejně jako na další naše hrdiny, kteří v Brně strádali a teď konečně našli to své štěstí!

Alois Hyčka si proti beznadějně poslední Příbrami připsal závratných 18 minut. Bohužel ani to nestačí, aby se posunul v naší trpasličí tabulce pravdy alespoň o místo výše. Výše se tabulkou neposune ani právě zmiňovaná Příbram, v jejímž dresu nastoupil Tomáš Pilík. Věříme, že si Tomáš svoje poslední chvilky v naši prestižní rubrice užívá, jelikož za rok už se mu druholigové minuty počítat nebudou. Bude na tom tedy stejně jako Johny Malík, nepostradatelná opora Slovanu Rosice.

Jak jsme již výše nakousli, nulu si stále drží i Miro Keresteš. Poctivě však jistě kroutí alespoň šichty na škodovácké lince a prémie mu tedy všichni přejeme. S jeho aktuálním herním vytížením jsou to patrně jediné prémie, které kdy uvidí. 

Nulu udržel i Václav Hladký! Bohužel o takovu nulu zřejmě žádný brankář nestojí. Ale co naplat Liberec potřebuje nejvyšší soutěž udržet a postavit Vaška do brány by znamenalo postavit si tam tunel. Tunel do druhé ligy.

Kdo naopak překvapil, byl Miro Marković, který vstřeleným gólem poslal zelenobílou bohemáckou havěť do vedení. Naštěstí v obraně Bohemky nastoupil Petr Buchta, který zkušeně pohlídal, aby Dukla dvakrát skórovala a sestřelila klokany tam kam patří.

Gól se naopak nepodařilo vstřelit Rudé chátře. Na výkony tragického Mazucha, Marečka a posléze i střídajícího brněnského zrádce Mario Holka se už nevydrželi dívat ani vlastní fanoušci, kteří je raději zaházeli dýmovnicemi a svůj sektor vyklidili. Velká škoda, že v zápase svou šanci neproměnil Kuba Jugas, aby bylo rudé utrpení ještě radostnější. Snad příště.

Další porci minut si připsal také Míša Rabušic, pro kterého se stejně jako pro čestného hosta našeho okénka patrně jedná o poslední ligové minuty, které si připíše. Vysočina totiž ani tentokrát nezaváhala a připsala si krásného búra do kolonky inkasovaných branek. 

Příděl inkasovaných branek si započítala také Karviná. Pavlík Košťál jako správný neprostupný stoper propustil jen tři útočné akce hostů a Karviná tak prohrála. Snad tím započne její pád do druhé poloviny tabulky, kam tento tým nepochybně patří. Jak se toto naše přání splní, uvidíme již za dva týdny v dalším trpasličím okénku!

Pořadí v počtu nasbíraných minut po III. trpasličím okénku (21. kole):

1. Buchta 270

    Košťál 270

    Mazuch 270

    Pilík 270

2. Mareček 194

3. Marković 177 

4. Rabušic 141

5. Holek 105

6. Hyčka 31

7. Keresteš 0

    Hladký 0

    Malík 0