Přihlásit | Registrovat
BARÁŽ: Do Brna míří Příbram - musíme je poslat do druhé ligy!
Pozvánky 28. 5. 2019 11:21

BARÁŽ: Do Brna míří Příbram - musíme je poslat do druhé ligy!

Domácí zápas sezóny je tu!! Díky změně modelu hraní první a druhé ligy máme možnost jako jeden ze dvou prvních týmů v historii postoupit do první ligy přes baráž! Dvoukolový zápas doma-venku sehrají naši borci s jedním nejprotekčnějších týmů v historii samostatné české soutěže. Že jde o zápas sezony velmi dobře pochopili i fanoušci, kteří již koupili pomalu 90 procent lístků. Zbývají už pouze lístky vedle tchýní, které zeťáci nemůžou vystát. Nechte tchýně, kde jsou a pojďte k nám do kotle!

Prosíme především o spolupráci – do sektou L určitě přijďte 20 minut před začátkem zápasu – sraz v kotli je tedy v 17:40! Na zápas máme nachystané dvě chorea, proto prosíme a spoluprací a trpělivost. Zároveň Vás poprosíme o příspěvky do kasiček, kluci s kasičkami budou opět chodit v okolí stadionu. Moc děkujeme!

Profil soupeře: Starkov

O městě se toho mnoho říci nedá. Kultura – 0, Pamětihodnosti – 0, Vzdělávání – 0, Ďur v zemi – milion. Nejzajímavějším rodákem se zdá být Jaroslav Soukup – Salesiánský misionář v Peru a botanik. Rubriku „Nic než Brno“ zcela vynechávám, protože celá Pibrans, jak se za protektorátu Příbram nazývala, je zcela pod moji rozlišovací schopnost.

Co je ovšem zajímavější než město samotné, je zdejší, mýty opředený fotbalový klub a jejich šéf p. Starka. Podle některých mýtů může v příbramském klubu pracovat pouze člověk, který projde tzv. zasvěcením a ukázkou loajality ke „capo di tuti“. Někdo říká, že se příbramští funkcionáři jezdí školit ke strýčkovi Mirkovy do Jablonce, aby se pořádně naučili odposlechové hantýrce. Těžko říct, jak končí neúspěšní kandidáti, protože je už nikdo nikdy neviděl.

S fotbalovou Příbramí se pojí také několik korupčních kauz a skandálů. Ještě v živé paměti asi všichni máme poslední kolo sezony 2016, kdy asi celý český národ měl jedinou jistotu. To, že utkání Jablonce s Příbramí skončí remízou, kterou se Příbram zachrání a zároveň, že pošlou vzpurnou Olomouc do druhé ligy. Což se také samozřejmě stalo. Tehdy se potkali před zápasem příbramští Starka a Rogoz s jabloneckými rybáři Ivánkem Horníkem a Mírou Peltou. Co si povídali se můžeme jen domnívat. Když už jsme zmínili pana sportovního ředitele Rogoze, tak si vzpomeňme na rok 2011, kdy byl obviněn z korupce. Celou kauzu rozjel Karel „dloubák“ Poborský, kterému se měl svěřit jeho tehdejší svěřenec Michal Klesa (nyní hráč MFK Vyškov), že mu Rogoz za ovlivnění zápasu nabídl chlebíčky, kofolu a 50tisíc. Jak to dopadlo všichni víme. Po třech letech byl obvinění zproštěn :D a takhle bychom mohli pokračovat až do vánoc...

V jejich kádru najdeme několik velmi zajímavých jmen. Některé jen jmenovitě: Řek Katidis, věčná trojka rudochů Švenger, zpívající jablotron Jablonský, MMA fighter Slepička a několik dalších atrakcí.

Pár jmen, které ale je opravdu potřeba si zapamatovat a zkusit je fotbalově vymazat, pokud chceme pomýšlet na úspěch, ale stále ještě mají. Trojice Matoušek, Mingazov a Rezek jsou zcela jistě skvělý hráči. Matoušek sice poslední ligový zápas vypadal, jakože mu ráno spadl chleba máslem na zem, ale pořád je to jeden z největších talentů u nás. Proto bude i velmi zajímavá konfrontace v záloze s naším talentem Laďou Krejčím.

Přivítejme je v pekle! Drakarys!

Související zápas

Zbrojovka
Příbram
středa 29. 5. 2019, 18:00