Přihlásit | Registrovat
Brněnské El Clasico - zápas, kde není místo pro nic jiného než výhru
Pozvánky 13. 9. 2019 21:10

Brněnské El Clasico - zápas, kde není místo pro nic jiného než výhru

Bitva o Štatl je tu! Historická bitva v profesionální soutěži mezi dvěmi brněnskými týmy je před námi.

Zítra se utkáme s SK Líšeň. A je to všude cítit a vidět. Jde opravdu o něco mimořádného. I lidé, kteří se o fotbal Brně zajímají jen okrajově nyní kupují lístky a studují soupisky.

Co se našeho týmu týče, tak ten doznal v reprezentační pauze docela zásadních změn. A nutno říct, že ve směs pozitivních.

Do konce podzimní části přišel z Bohemky velký bojovník. Hráč s parádním výběrem místa, dobrý hlavičkář, dříč a další srdcař k Eisimu do kabinu...Střední obránce Michal Šmíd

O Janu Pázlerovi jsem se již rozepisoval. I v jeho případě Flinta získala kvalitu a góly. Nejedná se o nějaký příchod na slepo, či na zkousku, jak jsme byli zvyklí z našeho dřívější posilování. V Pazim má trenér Šustr jistotu kvality a dalších variant do útoku i rozestavení.

Poslední posilou je Ondřej Vaněk. Jakkoliv dobrý útočník ale potřebuje ke vstřelení gólu alespoň minimální servis v podobě přihrávek. Tomu se Megymu ani dalším útočníkům v posledních zápasech nedostávalo. Nebudeme si nic nalhávat. Víme to my i trenér. Produktivita naší zálohy je tristní. To by se nyní mohlo rapidně zlepšit. Troufám si říct, že kvalitnější hráč v letošním ročníku druhé ligy nenastupuje. Pokud se zvedne i buldog Štepanovský, jehož přínos byl na konci minulé sezóny mimořádný, tak by Megy i Pazi mohli rozjet nevídaný brankostroj.

První zkouškou nově složeného kádru bude právě toto pikantní derby na našem Brnou Campu :)

Profil soupeře: Sk Líšeň

Do roku 1944 kdy byla Líšeň připojena k Brnu, byla vedena jako samostatný městys. Takže i když se nyní jedná o brněnskou městskou část, tak s trochou fantazie a nadsázky ji můžeme brát opravdu jako město rivalů. Když se podíváme totiž do minulosti, tak v historických análech se dočteme, že Líšeň byla obydlena již od PRAVĚKU!  A z tohoto období se tradují svědectví o i tehdejší rivalitě neandrtálců z bažiny Líšeň a samozřejmě hezčích, svalnatějších, no prostě celkově betelných nedrtálců z centrální bažiny Štatlu. A tak se do dnešních dnů dochovalo několik původních graffiti umístěných různě po Brně znázorňující, na tehdejší dobu a velikost mozku, zcela jasné poselství v podobě různých obrazců, přímek, diagonál, které dohromady tvořilo značku pro dámské...

Ne, takto to opravdu nebylo… :)

Myslím, že všichni brňáci jsou šťastní za momentální úspěch Líšně a jakákoliv uměle vytvářená rivalita, některými jedinci na sociálních sítích je naprosto mimo realitu.

Pojďmě si tento svátek Brna a fotbalu všichni užít na plno a udělat si hezkou sobotu s přáteli. Má být hezky, takže opět. Tchyně nechat doma. Vemte šroply, milenky, báby, dědky a přijďte si zabékat Flina do toho!

Související zápas

Zbrojovka
aaa
sobota 14. 9. 2019, 13:00