Přihlásit | Registrovat
DOM. ZÁPAS: Boj o baráž vrcholí - hrajeme s Třincem!
Pozvánky 17. 5. 2019 10:01

DOM. ZÁPAS: Boj o baráž vrcholí - hrajeme s Třincem!

Tak a je tu předposlední zápas před barážovou částí FNL. Třinec. V posledním zápase jsme sestřelili Vítkovice, takže stále sníme svůj společný sen. Postupem. 4 výhry v řadě nás katapultovaly na barážové 3 místo s dvoubodovým náskokem na Hradec. Člověk si až posteskne, proč to nešlo takto hrát dříve. Asi si kluci říkají, že bez nervů a napětí by to nebylo ono. Co si budeme povídat, slavit 2 kola před koncem ligy postup jako Udavačov prostě není ono. Pořád není vyhráno, takže všichni kdož máte ruce, nohy, staří či mladí zbrojováci a zbrojovačky, náhodní pocestní. Všichni v sobotu na Flintu.

Ke správnému naladění na zápas otevírá ve 12:30 bar u Hřebíčků. Dáme nějaké jedno dvě piva a pořádně se naladáme na doufejme předposlední zápas v letošní sezóně. Rádi bychom ještě zdůraznili, že zítra probíhá na Srbské i turnaj tůmů U14 - Turnaj o pohár primátorky města Brna 2019 - a ve 14:10 bude hrát mužstvo mladých zbrojováků na tréninkovém hřišti na Srbské proti Manchesteru United! Pokud budete chtít, u hiště je připraven stánek s občerstvením, můžete přijít podpořit Zbrojováky v zápase, na který jistě nikdy nezapomenou. S Manchestrem United totiž ZATÍM nehrajeme každej den :-)

No a pak to hlavní - zápas s Třincem. Prosíme všechny fanoušky, přijďte do sektoru včas. Sraz na tribuně je klasicky 20 minut před začtkem zápasu - tedy v 14:40! Na zápas s Třincem žádné choreo neplánujeme, všechnu sílu věnujeme přípravě choreo na baráž, která se vybojuje, věříme tomu! Mladí kluci budou opět před zápasem vybírat peníze do kasiček - právě na choreo na baráž, tak předem děkujeme každému, kdo nám do kasiček vhodí jakoukoliv částku. Ale samo se to neudělá, musíme hráče hnát za vítězstvím alespoň tak, jako proti Hradci. Dokážeme výkon z minulého zápasu zopakovat? Nebo překonat? To se uvidí, jedno je však jisté - my na tribuně určitě necháme všechno! Takže od první minuty "CRAZY MÓD" a jdeme na to!

Profil soupeře: FK Třinec

V tomto hutnickém městě, ve kterém při sčítání lidu v roce 39 žilo pouhé 4 procenta obyvatel, kteří se hlásili k české národnosti. Celých 50% obyvatel se přihlásilo k národnosti slezské, k německé 23,4 % a k polské 22,3 %. K dnešnímu dni se k polské národnosti hlásí přes 20 procent obyvatel, takže pokřiky máme jasné.  Nevíme, jestli vůbec pokračovat v naší pravidelné rubrice “Nic než Brno“, protože soupeři se kterými se potkáváme poslední dobou, jsou jen nějaké předměstí Polska či Německa s hustotou obyvatel stejnou jako v sibiřské Tundře, takže například Třinec (35 tisíc obyvatel) strčí Lesná se Soběšicemi do kapsy i kdyby se Miroslav Sládek se všemi třemi jeho soběšickými voliči rozhodl emigrovat do Rakouska.

V Třinci zakotvila také tradičně velká enkláva bývalých zbrojováků. Jednoho jsme jim uzmuli a představili jako naši posilu v zimním přestupovém období. Š.Š nám zatím dělá radost, takže doufáme, že ostatní zbrojováci v Třineckém dresu nám s tou radostí nebudou vybočovat. Brněnský odchovanec Tomáš Weber, který je v Třinci na hostovaní z prvoligové Karviné je letos na svoje poměry docela produktivní a zaknihoval již tři přesné trefy. Dalším brněnským odchovancem je Jirka Janoščin, který z pozice levého beka solidně zásobuje útočníky Třince centry a v letošním ročníku nasbíral již 5 asistencí. Levá strana je celkově velmi produktivní a jejich nejlepšího střelce s 8 góly Dediče také nachází odchovanec Liberce Martin Janošík, který je nejlepším nahrávačem se sedmi asistencemi. Pokrytí této strany bude tudíž zřejmě klíčové pro tříbodový úspěch. Brněnskou šikmou věž Davida Gáče ani představovat nemusím, ale ten zřejmě kvůli dohodě obou týmů v tomto utkání nenastoupí. Ač jdeme do tohoto zápasu jako jasní favorité, tak máme v živé paměti, jak s těmito „slabšími“ týmy v domácím prostředí umíme hrát. Nicméně cíl je naprosto jasný a ve světle posledních výsledků, by nám výhra uniknout neměla. Pojďme společně zakřičet Drakarys a vypálit zítra Třinecké huťě z povrchu zemského, ať si můžou na cestě domů třinečtí hráči zazpívat „Za co, pane bože, za co“ svého rodáka Tomáše Kluse.

Související zápas

Zbrojovka
TRI
sobota 18. 5. 2019, 15:00