Přihlásit | Registrovat
DOM. ZÁPAS: Do Brna má namířeno Znojmo!
Pozvánky 27. 4. 2019 12:53

DOM. ZÁPAS: Do Brna má namířeno Znojmo!

Dobře. Když jsme byli v německé državě Varnsdorfu, musíme objektivně zhodnotit, že z našeho výkonu bohužel krváceli nejedny oči. Nicméně stále kupředu, zpátky ni krok, jak se běžně říkávalo v dobách nedávno minulých (třeba v r.78). Stále žijeme. I po několika výsledkových i výkonnostních depresích jsme stále ve hře o 3 místo a barážovou příčku. Díky souhrám okolností a klopýtání našich soupeřů je stále o co hrát. V dohrávce minulého kola ukázal Paša zbrojovácké srdíčko a zařídil remízu Vítkovic proti Ústí nad Labem, čímž Ústí nedovolil odskočit o tři body. Vzhledem k vzájemným zápasům s Ústím to ve výsledku může být rozhodující. Hradec také zaváhal a s Třincem bral v předehrávce pouze BOD! Takže cesta k návratu je stále volná. Vše je pouze v hlavách a nohách našich hráčů. Za předpokladu, že bude pod jejich kopačkami hořet tráva, to nemá kam uhnout. A přiblížit se tomu můžeme už tuhle neděli proti Znojmu!

Proto prosím, pojďme udělat na stadion v Srbské ulici pořádný hukot a pomozme našim hráčům k vítězství. Potkáme se všichni jako obvykle v sektoru L – sraz fanoušků v kotli je 20 minut před zápasem – tedy v 17:40. Vzhůru Brno!

Před zápasem bude opět probíhat sbírka na choreo - děkujeme všem, kteří se rozhodnete přispět jakoukoliv částkou.

Profil soupeře: 1. SC Znojmo FK

Znojmo má letos veliké potíže jak na hřišti, tak i v kancelářích. Klub, se kterým se v posledních letech každoročně počítá v druhé lize na příčky nejvyšší, má nyní jen pár bodů náskok na sestupové pozice. Určitě tomu nepomohla aféra s Chorvatským vekslákem Goranem Spahičem (za svobodna Gakičem) a cinklými zápasy, na které upozornila mezinárodní organizace FederBet a nyní prošetřuje PČR.

Znojmo má zcela jistě na víc, než nyní předvádí. Zaměřme se na americkou posilu Znojma, která je hodně překvapivá a hráče s takovou minulostí, byste ve druhé lize marně kdy hledali. Drew Connor totiž podepsal 29. 3. jako volný hráč. Tento 25letý pravý bek z Illinois a loňský spoluhráč například Bastiana Schweinsteigera z týmu zámořské MSL Chicaga Fire, stihl za Okurkáře odehrát už 4 zápasy a dokonce hned proti Budějovicím se blýskl asistencí. Dalšími zajímavými posilami Znojma v posledním měsíci je defenzivní záložník Derrick Mensah, kterého si můžeme pamatovat z působení v Baníku či Karviné a také Alex Kuffour. Tento útočník a odchovanec v loňském roce zkrachovalého belgického týmu Lierse SK zatím naskakuje do hry jako střídající hráč a sbírá minutky víc než góly. Spočítali jsme to a v pěti dosavadních utkáních vstřelil tento útočník přesně nula gólů. Tak nezbývá než pogratulovat a věřit, že mu to půjde stejně i nadále.

Znojmu, které by bez zbrojováckých odchovanců či námi odložených hráčů každoročně neposkládalo základní jedenáctku, samozřejmě přejeme co nejmíň starostí se záchranářskými pracemi, ale až po našem vítězství nad nimi.

#SPOLUPROPOSTUP #VZHURUTABULKOU #FCZB

- Zbrojováci -

Související zápas

Zbrojovka
ZNO
neděle 28. 4. 2019, 18:00