Přihlásit | Registrovat
DOM. ZÁPAS: JE TO TADY! TVRDĚ DO NICH!
Pozvánky 22. 8. 2020 04:30

DOM. ZÁPAS: JE TO TADY! TVRDĚ DO NICH!

Je to tu.

To, na co brněnský fanoušek dva roky (věčnost) čekal se zhmotní už tuto sobotu. První liga! První zápas! Rudá chátra! Co víc si přát? Možná, jen kdyby se nehrálo za Covidového šílenství. Zbrojovka se rozhodla neposkytnout jeden sektor fanouškům hostí, takže MY musíme být slyšet. MY musíme být tím 12 hráčem. Heslo loňské sezóny jsme si splnili. „Spolu pro postup“ se tedy zákonitě musí změnit na „SPOLU PRO VÝHRU“. Jiný cíl v žádném utkání mít nemůžeme. MY jsme Zbrojovka. Co nemůžu vystát je označení, že jsme nováčkem soutěže. Ač je to fakticky správně, tak s naší historií se takto brát nemůžeme a jako fanoušci ani nechceme. Chceme hrát první ligu. Chceme hrát důstojnou roli. Chceme UEFU do Brna. Ale pěkně krok za krokem. První krok za nás udělali funkcionáři LFA. No a co. Odškrtnuto. Ted musíme mít před sebou jen to, že chceme hrát v první lize opět důstojnou roli.

Pojďme si shrnout Flintu před prvním špílem sezóny. Tohle preview píšu na chalupě blízko Poličky a asi 8 km od vesnice Rohozná. Neznáte? Tak vězte, že odtud pochází naše posila do obranné řady. Jan Moravec aka Zip. Rychlostní typ záložníka či beka k nám přišel po skončení smlouvy z Karviné, stejně jako náš bývalý kapitán Pavel Eisman. Doufejme, že bude stejně platný jako Eiss, který bohužel po skončení sezóny pověsil kopačky na hřebík. Je to jediná posila, která má zkušenosti z první ligy. Jak obstojí další Honza (Koudelka) v první lize je zatím ve hvězdách a jen zápasy ukážou, zda se opravdu jedná nevybroušený diamant, který trenér Machálek sleduje už několik let. Poslední posila se, jak už u nás bývá zvykem, zranila, takže k Janu Hlavicovi se vrátíme v momentě, kdy bude připravený na prvoligové boje. Posily máme. Ok. Nicméně při pohledu na naši soupisku a marodku se musím zeptat filmovou replikou. A není to málo Antone Pavloviči? Je chvályhodné a myslím, že i zcela v pořádku, že šanci v první lize dostanou ti, kteří ji vykopali. Nic proti tomu. Ale.. V sezóně, ve které padají rovnou tři týmy do druhé ligy, je opravdu moudré spoléhat se na mladé pušky neotrkané první ligou? Nevím, jestli se dá spoléhat na ten „nováčkovský“ elán a euforii celou sezónu. Věřím, že náš sportovní ředitel ještě vytáhne nějaké esa, co se obranné řady týče. Určitě bych viděl rád v akci naše mladé stopery jako Endla nebo Černína, ale pořád musíme brát v potaz obří rozdíl mezi dorosteneckou, potažmo druhou ligou a první ligou. Ať už budou nastupovat či nikoliv, zkušenost do našeho týmu stále potřebujeme. To se ukázalo i v přípravných zápasech. Tak to máme obranu.

Záloha? Ta je teoreticky docela hratelná. Zvlášť na křídlech. Fousek s Pachlim se ukázali, že hrají ve velké pohodě a pokud nevázne mezihra ve středu hřiště, jsou schopní založit velmi solidní akce. Střed zálohy? Je jasné, že trenér Machálek bude stavět na motorové myši, která se na jaře rozehrála do solidní formy. Honza Sedlák. Na tento post má nyní i na rozdíl od Sedla docela produktivního Adriana Čermáka. Jenže tyhle dva již několikrát hráli vedle sebe, tudíž nezbývalo na naši největší hvězdu Ondru Vaňka, od které se samozřejmě čeká nejvíc. Ten tím pádem musel hrát levé křídlo, nebo jen střídal. Jenže co Marek Vintr, který se v generálce na levé straně ukázal ve velkém? Zaplať pánbůh nejsem ten, kdo vybírá sestavu, ani trenér, který všechny kluky vidí denně na tréninku a zná jejich slabá a silná místa. Samozřejmě bude záležet na soupeři a rozestavení, které zvolí, ale nechtěl bych být v jeho kůži. O to víc je pro mě překvapením, když jsem zjistil, že se zajímáme o ofenzivního záložníka Matěje Polidara, toho času ve stavu nemocných, když máme tolik variant do záložní řady z vlastní líhně? Konkurence je dobrá. Ok. Ale stále čekám, že se budeme pokoušet o prověřené jméno do zadních řad. Rudou chátru tu nebudu asi rozebírat vůbec. Nestojí za to. Statistikami vás také zatěžovat nebudeme. Jediná věc, která mě bude drásat asi nejvíc je, že se sem poprvé vrátí Ladík Krejčí a bude mít na sobě místo zbrojováckého dresu tu hrůzu z práglu. Tomu klukovi budu přát vždycky, protože je náš, ale v sobotu bude prostě jenom další z pražáků, kteří pojedou po D1 zpátky s brekem. Pojďme se tedy prostě těšit na konečně prvoligovou odměnu. První zápas a hned soupeř z nejnenáviděnějších. Bude to svátek a bude to velký. Zasloužíme si to!

Trenére, vypusťte v sobotu na plac bandu hladových vlčáků!

TVRDĚ DO NICH!

Spolu pro výhru!

- Zbrojováci -

Související zápas

Zbrojovka
Sparta
sobota 22. 8. 2020, 19:30