Přihlásit | Registrovat
DOM. ZÁPAS: Lutonský, Polák a spol. To jest poslední domácí zápas v roce 2019
Pozvánky 6. 11. 2019 12:01

DOM. ZÁPAS: Lutonský, Polák a spol. To jest poslední domácí zápas v roce 2019

 Jak jsme předpověděli a očekávali, tak se také stalo. Vyšehrad borci přejeli před úchvatnou návštěvou 1723 diváků jednoznačně rozdílem třídy. Přesně tak, jak se potřebujeme a chceme prezentovat v celé sezóně. Tentokrát jsme opravdu nechtěli nechat nic náhodě a zakousli se do Vyšehradu už v první minutě. Mladé pušky v čele s Tondou Růskem (v utkání 2+2) nasázeli do 14 minuty soupeři hned tři branky a zpívajícímu obránci Vyšehradu moc do zpěvu být nemohlo. Po změně stran skóroval ještě po krásné přihrávce Adama Fouska Šušušu Šumbera a bylo vymalováno. Zápas se už dohrával a žádná velká kvalita se nekonala. Velká škoda obdržené branky. Byl fajn pocit konečně vidět sebevědomé hráče, kteří se nebojí jít jeden na jednoho. Ještě bych se rád zastavil nad výkonem pár hráčů, kteří mě velmi překvapili. Musím říct, že výkony Šuryho na stoperu mají vzestupnou tendenci a na spolupráci se Šmídem a hlavně s Barišem na pravé straně obrany se hezky kouká. Přijde mi, že se Damián Bariš na pravém beku zabydluje a jede jak motorová myš. Ještě zapracovat na centrech a vykrývání správných prostorů a Sukup, Kotula či někdo další bude mít návrat do sestavy hodně těžký. Třetím kdo se sice nezapsal gólově do statistik je Ondra Vaněk. Sledovat jeho pohyb a milimetrové přenášení hry a netrnout, že z toho bude break, nebo že „ball boy Claude Lhotecký míč najde někde u Semilasa, je výtaná změna.

 

Prostějov

Který fanoušek Flinty si o víkendu pustil zápas Prostějova s Jihlavou, což jsem samozřejmě ze studijních důvodů udělal, si musel promnout oči, jestli se náhodou nedívá na x let starý zápas Zbrojovky. Jsou Vám povědomé jména Střeštík, Polák, Sůs, Lutonský, Kroupa,Pašek, Schuster? Hned 7 hráčů Prostějova hrálo v Brně. A ne zrovna epizodní role. Střeštík tu dostal po čuni, Džanek, taky neodešel úplně nejlíp, atd. Co se týče zápasu, tak musím říct, že pro mě byla úroveň zápasu, zvláště v druhém poločasu, překvapením. Nebýt Aldova kiksu, tak si Prostějov připsal body za výhru. Mimochodem Prostějov je letošní remízový král. Pomalu polovina jeho zápasů skončila smírně pro obě strany(6). Paša pořád jezdí po stranách jak za mlada a je vidět, že to v nohách pořád má a jen mu chybí body. Džanek rychlost sice už nemá, ale ze souboje neuhne(Uvědomil jsem si, že má 4 žlutou a hrát tudíž nebude). Luty, když kopne do vrtule, tak se tak těžko chytá. Jak se brání dvoumetrový hráč, tak s tím mají díky Meggiemu naši soupeři velkou zkušenost, ale jak se kluci popasujou s Kroupou se teprve uvidí. Střešťa, kdyby nebyl línej na krok, tak je taky docela hrozbou. Mistr Evropy a mistr světa amoleta v malém fotbale Koudelka, který nás loni sestřelil, taky není úplný máslo.

Sečteno a podtrženo nás jednoduchý soupeř nečeká. Možná i pro to, že jejich výkonnost proti bývalým ligovým mančaftům je úctyhodná. Všechny exligisty pěkně potrápili. S Viktorkou Žižkov výhra 2:1. V Hradci nečekaně vyhráli také 2:1. S Jihlavou remizovali 1:1. S jedinou Duklou padli po šťastném gólu Tetoura. Takže, když si vezmeme současnou formu a motivaci bývalých zbrojováků, o kterou mají postaráno, tak Machálkovu družinu nečeká žádná lambáda. Tudíž by bylo skvělé, kdybychom se v pátek na statku sešli v co největším počtu a klukům pomohli stáhnout náskok v tabulce o další tři body.

Související zápas

Zbrojovka
PRO
pátek 8. 11. 2019, 19:00