Přihlásit | Registrovat
DOM. ZÁPAS: Proti Pardubicím musíme za 3 body!
Pozvánky 25. 7. 2019 23:51

DOM. ZÁPAS: Proti Pardubicím musíme za 3 body!

Konečně si můžeme doma zablbnout. První letošní domácí zápas je tu!!

Všichni fanoušci i hráči jsou na domácí zápas natěšení, jak dokládá i trenér Pavel Šustr "I já se těším moc, věřím tomu, že nás přijdou lidi povzbudit, abychom se rozjeli a směřovali tam, kam chceme jít.“ Což jak všichni víme je přímý postup. Co ale také už víme je to, že to nebude nic snadného. Žádnou spanilou jízdu nečekejte. Bude to bitva o každý centimetr místa ve vápně, autové čáry, či středu hřiště. Jako hlavní favorit postupu k nám budou týmy jezdit hlavně překvapit. My jsme ti, kteří musí tvořit a dobývat.

Máme zde i konečně pohyby v kádru. Bohužel (bohudík) pouze směrem ven. Do Líšně, která do soutěže vstoupila famózním výkonem a historicky prvním bodem v druhé lize, se stěhují na hostování naše dvě naděje Marek Vintr a Dominik Kříž. Vzhledem k problémům Líšně s hráči si naši trenéři od tohoto kroku slibují herní vytížení a otrkání obou záložníků. Naopak zcela úplně nás opouští Petr Rybička, kterému se hostování v rodné Chrudimi proměnilo na přestup. Petr se u nás nikdy neprosadil, tak jak by si představoval. Ani jedna příprava v jeho podání nebyla taková, aby přesvědčil trenéry, že si ho mají v kádru na ligu nechat. Takže tímto za fanoušky děkujeme Petře a budeme se potkávat už jen jako soupeři. Hodně štěstí.

Tak jako na jaře, před zápasem budou tribuny obíhat kluci s kasičkama a budou vybírat na choreo. Děkujeme každému, kdo nám do kasičky hodí jakoukoliv částku. Veškerý výtěžek ze sbírky bude použit výhradně na výrobu chorea, nových vlajek apod.

Profil soupeře: FK Pardubice

Z Pardubic se nenese jen vůně perníků a koňských koblih z dostihového závodiště, ale také pomatené výkřiky hráčů místního FK, že si do Brna jedou pro body a další bludy, které přičítáme samozřejmě velmi horkému počasí, které nyní svírá Moravu a zbytek republiky.  Speciální zápas odehraje Adam Fousek (naše jediná jarní posila), který je pardubickým odchovancem a v pardubickém dresu má několik přátel, takže o motivaci má postaráno.

První zápas v letošním ročníku se Pardubicím na rozdíl od nás povedl a skolili v něm Viktorku Žižkov 2:1. Pánovi Ardeleánu k tomuto utkání notičky nedorazili, takže pískal jako jitrnice zmateně na obě strany stejně špatně.  Zajímavostí je, že vlastní  a vítězný gól Pardubic vstřelila velká posila Žižkova Luis Gil, který byl díky místnímu pomatenci spojován se Zbrojovkou Brno, jako jeho potencionální posila. Tento hoax se dokonce dostal i k chudákovi trenéru Šustrovi, který nad tím jen zoufale kroutil hlavou.

Ale zpět k Pardubicím. Ti přišli v tomto utkání o mladého útočníka Mufa (pardon Hufa), který musel být střídán pro zranění a pro údajnou virovou infekci si také nezahraje obránce Sláma. Holt někdy muňky vlezou i na chlapy. Těmito absencemi ale určitě neoslabili. Z neúspěšného srazu reprezentační U19 se vrátili Solil a Kohút, kteří rozhodně patří k tomu lepšímu, co pardubický kádr nabízí. Ani jeden ovšem loňské porážce od Flinty na hřišti zabránit nedokázal.

Sečteno a podtrženo první výhra bude právě s Pardubicemi. A kdo by nechtěl být u první domácí výhry?

Související zápas

Zbrojovka
PAR
pátek 26. 7. 2019, 19:00