Přihlásit | Registrovat
Na pivu s trenérem
7. 4. 2017 09:08

Na pivu s trenérem

Jelikož minulé kolo se nám moc nevydařilo a naopak našim hrdinům z pravidelné trpasličí rubriky se vesměs dařilo více než nám, rozhodli jsme se tentokrát naši rubriku nahradit něčím jiným. Během středy jsme tedy uspořádali malé sezení s naším trenérem Svaťou Habancem. Na setkání byli pozváni zástupci všech fanouškovských skupin, které podporuji náš klub. A každý měl možnost zeptat se trenéra na vše, co jej zajímalo.

Na začátku si vzal slovo trenér, který rozdělil sezonu na dvě části. Tou byla část ligová a část pohárová. Zhodnotit pohárovou část bylo jednoduché, všichni jsme totiž byli nespokojeni. I tak si ale debata nad posledním mačem ve Slezsku vyžádala několik desítek minut. Jako první byla logicky nasnadě otázka sestavy a absence našich klíčových hráčů. Dozvěděli jsme se, že jak Honza Polák tak i kapitán Pavel Zavadil nebyli na utkání stoprocentně fit a po dohodě s koučem se šetřili na důležitý souboj v lize, kde stále hrajeme o záchranu. Ani absence těchto dvou zkušených borců však neobhájila výkon týmu v samotném zápase a všichni přítomní se shodli na tom, že tento zápas byl totální propadák, který nemrzí jen fanoušky, ale i samotného trenéra. 

Po důkladném rozebrání pohárového vystoupení se pozornost přenesla na účinkování Zbrojovky v lize, kde jsme letos bohužel remízovými krály. Že trenérovi na názoru všech fanoušků skutečně záleží, dokazoval také čas, který věnoval přípravě materiálů na toto setkání. Trenér poté z podkladů, které si přinesl, vypíchnul zlepšení v mnoha aspektech hry, ve kterých jsme oproti minulým ročníkům mnohem výše.

Ačkoliv se to zatím bohužel neprojevuje na ukazateli skóre, tým se posunul ve statistikách zaměřených v četnosti střelby, držení míče nebo například zahrávání standartek. Právě v poslední zmiňované oblasti našel Svaťa největší rezervy týmu a bylo vidět jeho značné rozladění ohledně malého nasazení, které hráči v koncovce předvádějí. Všichni přítomní dostali slib, že právě na agresivitu v koncovce se bude celý tým zaměřovat ještě více než doteď a bude pracovat na prolomení střeleckého zmaru, který nás na jaře provádí.

Jako poslední oblast, na kterou se debata stočila, byly zdravotní stav a výkony jednotlivých hráčů. Trenér vyjmenoval několik osobností, které považuje za mimořádně dobrou investici pro náš klub. Na druhou stranu ale také nešetřil s kritikou některých hráčů, kteří v našem týmu působí. Četné dotazy směřovaly také k absenci mladých kluků, kteří nyní nenastupují tolik jako třeba v podzimní části. V jarní části podle našeho lodivoda rozhodují především zkušenosti a můžeme proto očekávat, že ty budou zásadním faktorem ve zbývající části sezony, kde celý klub udělá vše proto, aby ligu zachránil a zpackanou sezonu zakončil co nejlepším umístěním.