Přihlásit | Registrovat
Před námi je bitva v Třinci. A důležitá bitva.
Výjezdy 30. 8. 2019 20:49

Před námi je bitva v Třinci. A důležitá bitva.

Hned po středečním výletu na sever Moravy se na nehostinný sever vracíme znovu. Jak dokáže být sever zrádný jsme se (vlastními chybami) přesvědčili právě v pohárovém utkání. 
Asi jediné pozitivum tohoto zápasu je střelecká slina Paziho, kterou věříme přenese do mistrovských utkání. Jinak asi k tomuto utkání není moc co dodat. Stále se nacházíme v nějakém herním i výsledkovém vakuu, kdy hráči nedokáží v klíčové momenty zúročit herní pohodu a výsledky z předsezóních utkání. 

Ač se může zdát zápas s Třincem jako jeden z dalších zápasů v sezoně, tak tomu tak rozhodně není. Naopak! Díky našemu vstupu do souteže a herní i bodové mizérii se nyní, jeden špíl před repre pauzou hraje opravdu o hodně. Dovolím si tvrdit, že realizační tým a nekteří hráči hrají o své bytí a nebytí. Je otázka, zda VB a sportovní ředitel nebudou chtít v případě prohry využít reprezentační přestávku k nějaké změně, či impulzu, nebo všichni zainteresovaní budou mít důvěru i nadále. 
Tak nebo tak, je důležité začít naplno bodovat. 

Profil soupeře - FK Fotbal Třinec
Utkání s Třincem bude pikantní z několika důvodů. Jeden jsme již zmínili výše. Dalším důvodem je osoba na trenérské lavičce. Trenér Habanec to po neúspěšné koncepční misi nemá s dvěmi třetinami brněnských fanoušků lehké. Mnozí mu nemohou zapomenout XY věcí, které je již zbytečné zde připomínat. Faktem je, že on bude mít o motivaci postaráno. 
Mohlo by se zdát, že i jeho tým hraje ve větší (minimálně) výsledkové pohodě, než Zbrojováci. 
Třinec nejsou žádné ořezávátka. Jejich středová řada budí minimálně zdvižené obočí, když už ne respekt. Arroyo-Valenta-Hlúpik-Machalík-Vaněk rozhodně nepatří mezi žádné nazdárky. Když k tomu připočteme kapitána Ondřeje Kušníra a velmi jistě hrajícího zbrojováckého odchovance Davida Gáče, tak je jasné, že nás nečeká procházka růžovým sadem.
Jak už je ve druhé lize koloritem. My musíme, oni můžou. Takže borci! Vzhůru Brno! Ať máme všichni klidnou repre pauzu.