Přihlásit | Registrovat
REPORT: 1. FK Příbram - FC Zbrojovka Brno 0:0
Reporty 24. 6. 2019 11:24

REPORT: 1. FK Příbram - FC Zbrojovka Brno 0:0

Jen co skončil domácí zápas, vlastně hned začala odveta. Pro nás tedy určitě. Jelikož cítíme z našich řadách velkou euforii a hlad po postupu do 1. ligy, neponecháváme nic náhodě a na tento výjezd se maximálně připravujeme. Vypravujeme dva autobusy, další autobus si vypravili sami fanoušci z hospody u Daana a také víme o desítkách lidí, co jedou auty po vlastní ose.

Chceme tohoto počtu využít, a tak necháváme vyrobit speciální trička na tento zápas – které se dali koupit pouze v den zápasu, a to přímo s lístkem. Musíme se přiznat, že až takový zájem o tento výjezd jsme nečekali. Děkujeme všem za spolupráci při nákupu balíčků přímo u stadionu a taky za trpělivost. Taky bych rád pochválil všechny fanoušky, že jste opravdu přijeli ke stadionu včas a taky, že jsme opravdu byli všichni v červeném!

Ale pojďme se ještě vrátit do Brna. Chvíli po poledni se začínáme scházet na Rooseveltově ulici. Naskládáme se do autobusů a vyrážíme v dobré náladě směr Příbram. Po celé cestě potkáváme na různých benzinkách a odpočívadlech další a další fanoušky naší Zbrojovky. Je to celkem příjemná změna oproti třeba nočnímu výjezdu do Sokolova. Z každého vyzařuje jakási pozitivní aura, nikdo si nijak nepřipouští, že by to mělo večer špatně dopadnout. Čím více se přibližujeme do Příbrami, tím více to začíná v buse hulákat. Příprava musí být – jak se říká – Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

V sektoru se nás nakonec schází krásných 563 fanoušků. Všichni oděni do červené barvy, no posuďte sami – podle nás to vypadá parádně. Fotbal jako takový moc popisovat nechci. My jsme na tribuně hnali svoje hráče dopředu celý zápas. Nechali jsme tam všechno. Bohužel, tolik kýženého gólu jsme se nedočkali. Zápas skončil 0:0 a my jsme tedy do první ligy nepostoupili. Každopádně po zápase našim hráčům velmi hlasitě děkujeme. Ačkoliv postup do první ligy nevyšel, děkujeme jim za celé jaro. Proměna našeho týmu v jarní části byla obrovská (až na kiks ve Varnsdorfu). Hodně fanoušků po podzimu nevěřilo, že je baráž pro náš klub reálná. Hráčům se to podařilo – bilance na jaře byla skvělá – 11 výher, 1 remíze, 3 porážky. Děkujeme hráčům za to, jak se semkli a vystupovali jako jeden tým. Jako jedna parta. Děkujeme hráčům za to, že jezdili po prdeli. Děkujeme hráčům za to, že chtěli hrát a vyhrávat za Zbrojovku. Toho si ceníme úplně nejvíce – nejsme Karel Gott, abychom vyhrávali každý víkend, ale bojovnost, maximální nasazení a chtíč porazit soupeře by měla být vždycky. I když se prohraje. A my jsme si toho vědomi, vždycky to v našem týmu pravidlo nebylo.

Poděkování míří i na lavičku. Proměna mužstva je velmi znát a je to především Vaše práce, trenéři. Pevně věříme, že takovou Zbrojovku jako na jaře uvidíme i v nové sezóně. Děkujeme pane trenére a děkujeme i tvému trenérskému týmu.

A v neposlední řadě chceme ještě poděkovat Vám / Nám. Fanouškům. Je vidět, že i když nemáme stadion, i když hrajeme druhou ligu, tak stejně nás Zbrojovka zajímá. Ta euforie, která v Brně panovala na konci května, byla parádní. Až se člověk musí ptát, co by se jednou dělo, kdybychom regulérně hráli o evropské poháry. Věřím tomu, že se opět v co největším počtu potkáme v prvním kole ve Vlašimi a poženeme naše borce k prvnímu místu.

Na závěr bychom rádi ještě poděkovali našim kamárádům do Bratislavy a Plzňe, kteří nás do Příbrami přijeli podpořit ve velkých počtech. Díky za podporu kamarádi! 

Cesta zpátky do Brna je poněkud smutná. Ale všichni doufáme ve světlé zítřky, a tak nezbývá než tuto baráž hodit za hlavu a v nové sezóně se porvat o první flek.

- Zbrojováci -

Související zápas

Příbram
Zbrojovka
neděle 2. 6. 2019, 18:30

Fotogalerie

Barážová odveta.