Přihlásit | Registrovat
REPORT: Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 1:2
2. 9. 2022 16:00

REPORT: Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 1:2

Po neděli nás čekal další fanouškovský šlágr a to výjezd do Ostravy na zápas s Baníkem.

Po 14 hodině vyjíždíme autobusem, který je z víc jak poloviny naplněn (zbytek volí individuální dopravu). I přes středeční termín jsme čekali větší zájem, když vezmeme v potaz, že po více jak 4 letech máme možnost vyjet na horkou půdu k jednomu z největších rivalů + povedený start našeho klubu do ligy, který čekal málokdo. 

Cesta probíhá v poklidu a my jsme tak půl hodiny před zápasem již u sektoru hostů, kde kupujeme lístky, projdeme důkladnou prohlídkou a jdeme pověsit naše zástavy. Za 3 vlajkami (velkou Zbrojováckou, malými JKG a Hooligans Brno,  která má na zápase svoji premiéru) se schází nakonec 70 zbrojováků. Fandíme za asistence bubnu a megafonu nepřetržitě celý zápas. Využíváme celý náš repertoár chorálů a pokřiků, nechybí ani pozdravy směrem k domácím. 

Chachaři mají v první půli povedené choreo věnované jejich legendám doplněné o pyro, ale jejich počet na stadionu a zároveň support byl v minulosti (ať už při vzájemných nebo jiných ligových zápasech) určitě lepší, než dnes. Po nevyužitých příležitostech našich hráčů (i když šlo více o náznaky šancí) jde po hodině hry do vedení soupeř. My v našem supportu nepřestáváme, i když lidi musíme hodně hecovat. Odměnou nám je velkolepý obrat, kdy v 83 minutě srovná Řezníček a v 90 rozhodne o výsledku Fousek, který se běží spolu s o ostatními, radovat pod náš kotel. Naprostá euforie panuje v tu chvíli v sektoru, jeden z nás slaví až tak moc, že to odnesla jeho ruka zlomeninou. Na ztichlém vítkovickém stadionu (kromě teda našeho kotle) si užijeme poslední chvíle špílu a následnou děkovačku s hráči. Po 6 dlouhých letech si zde výhru opravdu užíváme, kdo nevyjel musí litovat. Cesta zpět ubíhá rychle a my jsme po 22 hodině zpět v Brně.

 

- Ultras Brno-

Související zápas

FCB
Zbrojovka
středa 31. 8. 2022, 17:30