Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Fastav Zlín - FC Zbrojovka Brno 3:1
Reporty 16. 9. 2020 13:53

REPORT: FC Fastav Zlín - FC Zbrojovka Brno 3:1

Ve třetím kole jsme cestovali do nedalého zlína - první prvoligový výjezd po 2leté nucené pauze. Od Zlínského klubu jsme obdrželi 150 vstupenek. Všechny jsme je rozprodali mezi sebe za necelých 28 hodin, takže bylo jasné, že Zbrojováky ke 3 bodům požene zaplněný sektor. Nenecháváme nic náhodě a do Zlína si připravujeme i choreo. K nápisům "NAŠE PRAVÁ VAKCÍNA - JET NA FLINTU DO ZLÍNA" jsme rozdali mezi fanoušky 500 červencýh balónků a po sléze se choreo doplnilo několika červenými a bílými dýmovnicemi. Choreem jsme se prezentovali symbolicky v 19 minutě - jelikož pro nás nesmyslné a nepochopitelné nařízení a omezení kvůli covidu "19" skrz sportovní utkání nedávájí smysl. Akorát to zabíjí (nejen) fotbal, tak jak ho známe - góly, emoce a atmosféra. Protože teď to prostě vypadá, že covid si chodí jen tam, kam uzná za vhodné :(

Do zápasu vstupujeme dobře, fandíme co to dá. Naši hráči nám moc radosti nědělají a zlín se dostává do vedení. S vyrovnávajícím gólem se však vrací optimistická nálada a náš zvedající tým přebírá taktovku hry. Jaká škoda, že Fousek neposlal nás tým do vedení. Nakonec nás ale kapitán Peter Štepanovský posílá hloupým, zbytečným a nepochopitelným zákrokem do 10ti a druhá půle už byla v hajzlu. Díky nemohoucnosti zlínských zápas skončil 3:1. Fandění do třetího gólu zlína bylo na skvělé úrovní, potom už to byla taková znouze cnost a vlastně se není čemu divit. Asi všichni fanoušci byli po zápase hodně frustrovaní, protože takhle hrát naši Zborjovku vidět opravdu nechceme. 

Prostě klasika - brněnský masochismus v plné parádě. 

Otázka na sportovní úsek našeho klubu - pořád je všechno v pohodě a nepotřebujeme posily? Nic proti našim posilám, ale posilovat manšaft pro 1. ligu hráči z Prostějova a nebo z Líšně - to nám nepřijde moc jako dostačující. Hledejte a hlavně přiveďte posily, zkušené borce ze zkušenostmi z nejvyšší soutěže, obzvlášť v době, kdy nám odpadá jeden stoper za druhým. Protože podle nás je dosavadní aktivita na přestupovém trhu zatraceně málo - po třech kolech máme jenom 1 bod.  

Související zápas

Zlín
Zbrojovka
neděle 13. 9. 2020, 16:30

Fotogalerie

Ani ve 3. kole jsme nevyhráli.