Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC MAS Táborsko - FC Zbrojovka Brno 1:2
Reporty 15. 4. 2019 12:50

REPORT: FC MAS Táborsko - FC Zbrojovka Brno 1:2

Naše druhá cesta do Jižních Čech během necelého měsíce vedla do Tábora. V plánu bylo vypravení autobusu, ze kterého bohužel opět sešlo. Cestovali jsme tedy samostatně auty a hromadnou dopravou.

V sektoru hostů se nás sešlo 68, což je vysoko nad standardem druhé ligy. Sektor samotný není žádný zázrak, na dojmu nepřidala ani přítomnost securitky přímo v sektoru. Vyvěšujeme 4 vlajky – Zbrojováci, South Moravia, Zbrojovka Jugend a modrou moravskou Brno 1913. S výkopem zahajujeme support, který prvních 10 minut vzhledem k situaci na hřišti za moc nestál. Pomalu ale jistě fandění získává tempo a snaha plodí své ovoce v 20. minutě, kdy se prosazuje Škoda. Impulz v podobě gólu nám hodně pomohl a fandění má dobrou úroveň. Ve 43. minutě na 0:2 zvyšuje Šumbera a my náležitě slavíme. V poločasové pauze přichází řeč na Csaplárovu past a zápas v Budějovicích, věříme však, že dvougólový náskok udržíme. Na začátku druhého poločasu nabírá náš výkon na tribuně na obrátkách a dobrých 20 minut má náš doping velmi solidní úroveň. Zpíváme delší chorály a bavíme se. Radost nám kazí v 67. minutě gól domácích a nám je jasné, že urvat tříbodový zisk bude ještě hodně těžké. Napjatá atmosféra se projevuje i ve fandění, skandujeme kratší pokřiky a sledujeme každou situaci, která na hřišti probíhá. Na víře nám nepřidají naše obrovské šance, které nejsme schopni proměnit. Ke konci zápasu má jasně navrch Táborsko a svoje velké šance neproměňuje jen díky skvělému výkonu Pavla Halousky. Vteřiny v nastavení ubývají velmi pomalu, nakonec však přichází kýžený konečný hvizd sudího a my můžeme slavit. Probíhá klasická děkovačka, nakonec ještě vyvoláváme brankáře Halousku. Tímto naše přítomnost na stadioně končí, balíme věci a chystáme se na návrat. Vítězství nás posílá do pozice, kdy ztrácíme pouhé 2 body na barážové umístění.

Další zápas nás poněkud nezvykle čeká už ve středu doma proti Pardubicím, výkop je naplánován na 18:00. Třetí barážovou příčku máme po víkendu ve svých nohách, stačí všechno vyhrát. Proto musíme ve středu být ve svém sektrou vidět a hlavně slyšet! 

#SPOLUPROPOSTUP #VZHURUTABULKOU #FCZB

- Ultras Brno -

Související zápas

TAB
Zbrojovka
neděle 14. 4. 2019, 15:30

Fotogalerie

Fotogalerie z vítězného zápasu.