Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Vysočina Jihlava - FC Zbrojovka Brno 3:2
Reporty 25. 9. 2019 12:24

REPORT: FC Vysočina Jihlava - FC Zbrojovka Brno 3:2

Po vítězném derby před námi v rámci 9. kola FNL byl zápas s Jihlavou. Vítězství nad Líšní mohlo být zlomovým bodem sezony, kdy bychom po nevydařeném úvodu začali pravidelně vyhrávat. V předvedené hře byl vidět určitý posun, a i hráči začali působit sebejistěji. Ve městě rozdělující Moravu a Čechy byl výkop stanoven na páteční 18. hodinu.

Na poslední chvíli organizujeme autobus, ale bohužel ho nejsme schopni naplnit, a tak jako způsob dopravy volíme cestu vlakem. Jihlava díky své poloze bývá dlouhodobě kvalitním výjezdem, otázkou však bylo, kolik fanatiků vyjede podpořit Flintu i navzdory nepříznivému termínu. V sektoru se nás nakonec schází kolem 120 a vyvěšujeme vlajky Zbrojováci, Hooligans Brno, malou OFB, Zbrojovka Jugend, Beerhunter a pár dalších. S výkopem spouštíme support, aktivně fandí asi 70 lidí. Fandíme dobře celý poločas. Na hřišti máme převahu, ale do žádných větších šancí se nedostáváme. Rozhodně nehrajeme nijak převratně. Navíc těsně před koncem poločasu chybujeme a dovolujeme Jihlavě kopat přímák, po kterém se domácí prosazují. Gól do šatny je poměrně tvrdý trest za ne tak špatný poločas. Před námi je však ještě druhá půle, dostatek času na to se zápasem něco udělat. Po změně stran se ale odehrává snad nejhorší možný scénář, kdy hned v 46. minutě inkasujeme. Samozřejmě situace na hřišti ovlivňuje naše vystoupení na tribunách a kvalita supportu upadá. Druhý poločas se až na pár výjimek odehrává hlavně na naší polovině a Jihlava tahá za delší konec. Špetku naděje nám dává gól Vaňka v 55. minutě. Jedná se o pěknou fotbalovou akci. Těsně před koncem navíc Růsek vyrovnává a vypadá to, že ze zpackaného utkání budeme brát aspoň bod. Opak je ale pravdou a rozhodující gól zápasu dávají domácí v 90. minutě. Jihlavští si naší obranou prošli jak mezi kužely na tréninku. Sklízíme vlajky a opouštíme sektor. Zbrojovka v Jihlavě prohrává 3:2.

Rád bych vyslovil respekt všem fanatikům, kteří i přes nepříznivý termín a současnou formu Flinty vyjeli. Díky patří těm, kteří se aktivně účastnili fandění. Co se fotbalu týče, nejsme schopni porážet aspiranty na postup, problémy nám dělají i takoví soupeři jako Vítkovice, Ústí nebo Vlašim. Zápas s Líšní mohl být zlomový bod sezony, ale zatím je baráž daleko a postup z prvního místa ještě dál. V naší hře je minimální zlepšení. Před námi je zápas s Hradcem, pokud nechceme hrát příští rok stejnou soutěž, je na čase zápasy vyhrávat.

-Ultras Brno-

Související zápas

Zbrojovka
HRK
sobota 28. 9. 2019, 18:30