Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 3:3
Reporty 24. 6. 2019 11:14

REPORT: FC Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 3:3

Po výletu do Jihlavy nás čekala nejtěžší prověrka v podobě dvojzápasu s Příbramí. My jsme se na baráž připravovali po svém a během dvou dní dokázali namalovat naši první prezentaci. Myšlenka byla převzata ze seriálu Game of Thrones, kdy na povel „DRACARYS!“ chrlil drak oheň na logo FNL. Jako druhou prezentaci jsme si připravili kartoniádu s červenobílými čtverci a nápisem BOBY.

Ve středu se tedy scházíme s předstihem, abychom obě prezentace připravili. Hodinu před výkopem se stadion začíná solidně plnit a je jasné, že bude solidní návštěva. Nakonec Srbskou navštěvuje něco přes 8500 fanoušků. Kéž by nás tolik chodilo na každý zápas – atmosféra stála za to! Při příchodu hráčů na hřiště vytahujeme černou plachtu s drakem a odpalujeme několik hirošim. Ty bohužel ne úplně splňují kýžený efekt hořícího loga druhé ligy. I přesto choreografie vypadá velice dobře a je vysoko nad standardem většiny prvoligových táborů. Hned poté spouštíme fanatický doping, kdy se k nám přidává i zbytek stadionu. Bohužel hned zpočátku zápasu dvakrát inkasujeme. Fanoušci na tribuně jsou ale po dlouhé době pozitivně nabuzeni, přece to po 10 ti minutách nezabalíme. Upřímně, i pro nás je překvapením, že i přes 2 góly v naší síti nikdo nějak nenadává, ale prostě fanoušci fandí snad i víc. To je prostě paráda! Odměnou nám je snížení v podobě gólu Magery hlavou po krásném centru Škody. Na oslavu hoří v sektoru pyrotechnika, gól probudil i zbytek stadionu, a tak je atmosféra na vysoké úrovni. Poté přichází na řadu naše další prezentace. Kartoniáda BOBY se bohužel příliš nepovedla, protože po vstřeleném gólu bylo těžké zkorigovat fanoušky. Ale pokud budou hráči dávat góly vždy v minutě, kdy máme naplánované choreo, vadit nám to asi nebude. Utkání je vyhrocené, rozhodčí dělají pofiderní rozhodnutí, což se nelíbí většině stadionu. V sektoru hostí se schází necelá desítka příbramských a vyvěšují vlajku Uran fans. Při pohledu na zaplněný stadion Zbrojovky a téměř prázdný sektor hostů zůstává rozum stát nad tím, proč tento zbytečný klub vůbec existuje a hraje první ligu. Odpověď bychom možná našli na lavičce zelenočerných, kde jako masér pro tento zápas figuruje známá postava Jaroslav Starka. Několikrát „zdravíme“ soupeře a utkání má opravdu grády. Fandíme skvěle. Ve 40. minutě se štěstím vyrovnáváme z nohy Šumbery. Obrovská vlna radosti spouští fanatismus v sektoru a do konce poločasu hučíme na 100 %.

Oproti ostatním zápasům stojí za zmínku to, že při hvizdu zahajující druhý poločas byla většina kotle na svých místech – jen tak dál! Fandění je opravdu nadstandardní a ženeme hráče za obratem. Naše volání vyslyší v 66. minutě Magera, který skóruje podruhé a celý stadion je na nohou. Hoří pyrotechnika a obrat je dokonán. Mužstvo ukázalo charakter a opravdu bojovalo. Věříme, že je výhra na dosah, a tak nepolevujeme ve fandění. Čas ubíhá pomalu a po velmi nešťastné situaci, kdy zbytečně ztratíme míč, jde Příbram do brejku. V 89. minutě je srovnáno. Zápas končí výsledem 3:3, ale po velmi bojovném výkonu sklízí hráči ovace a potlesk publika. Probíhá děkovačka, vyvoláváme některé hráče a trenéra. S myšlenkami na odvetu opouštíme stadion.

Zápas byl jednoznačně to nejlepší, co jsme doma letos předvedli. Dost možná se jednalo o nejlepší atmosféru, co kdy na Srbské v dohledné době byla. Připravili jsme si dvě prezentace, kterým předcházely hodiny příprav, několik dní malování, noční návraty domů…Vše něco stojí, a tak děkujeme všem, kdo přispívají choreofondu. Dnes kluci, jak je již zvykem, vybírali do kasiček a vybralo se 7412 korun. Za každou korunu děkujeme! Veškeré peníze jdou na naše prezentace a chod kotle. Zápas navštívilo několik kamarádu z Bratislavy, díky za podporu! Brno & Slovan!

Související zápas

Zbrojovka
Příbram
středa 29. 5. 2019, 18:00

Fotogalerie

Fotogalerie z prvního barážového utkání.