Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - 1. SC Znojmo FK 2:0
Reporty 30. 4. 2019 10:12

REPORT: FC Zbrojovka Brno - 1. SC Znojmo FK 2:0

Jako další soupeř v cestě za baráží nám stálo Znojmo. Jihomoravský klub, který jsme dokázali na podzim venku porazit, obýval spodní příčky tabulky FNL. V tomto utkání jsme tak nepochybovali o tříbodovém zisku.

Čas výkopu se blíží a my pomalu zaplňujeme sektor. Opět mohl být náš počet v sektoru na začátku utkání vyšší, každý se tam může zamyslet, kde byl v čase výkopu. Nicméně před začátkem zápasu se začínáme bavit a s hvizdem rozhodčího spouštíme support. Ten je na slušné úrovni, ale pomalu upadá, vzhledem k předváděné hře. Změna přichází v 21. minutě po gólu Petera Štěpanovského. Tempo dopingu roste a solidní úroveň vydrží až do konce poločasu. Ke konci první půle nás také podrží gólman Jirka Floder, pro kterého je tento zápas ligový debut. Navzdory druholigovým standardům sektor hostů nezůstal prázdný a z nedalekého Znojma přicestovala asi dvacítka věrných. Vyvěšují několik vlajek, jejich fandění však bylo slyšet minimálně. Po poločasové pauze nastává nepříjemná situace, kdy se minimálně polovina kotle nacházela bůhví kde. Začátek druhé půle považujeme za průser! Na příchodech do sektoru musíme zapracovat. Není možné - abychom nebyli na svých místech připraveni na začátku druhého poločasu. Kdyby se rozehrál druhý poločas a zbrojováků na hřišti by bylo třeba jen šest - taky by se Vám to nelíbilo. Každý se prosím zamyslete, kde jste trávili začátek druhého poločasu. Fandění je na celkem špatné úrovní navzdory tomu, že vedeme.

Moc nerozumíme hernímu projevu našeho mužstva, kdy se za stavu 1:0 zatahujeme a Znojmo má herně navrch. Zbytečná nejistota a nervy všech, kteří přišli podpořit Zbrojovku, jsou ukončeny v 75. minutě, kdy se prosazuje hlavou Tonda Růsek. Ten již druhý domácí zápas v řadě plní roli střelce gólu potvrzující naše vítězství. Gól přináší impulz ve fandění a my se bavíme supportem, který pokračuje na slušné úrovni do konce utkání. Povedený je opět chorál „Povstaň“, kdy se k nám přidává i zbytek stadionu. Zápas končí naší výhrou 2:0 a probíhá tradiční děkovačka. Vyvoláváme ještě střelce obou gólů, trenéra a brankáře Flodera, pro kterého, jak už zde zaznělo, byl tento zápas ligovou premiérou. Také nás podržel a vychytal svojí první ligovou nulu – gratulujeme! Náš sektor dnes čítal přes 100 aktivně fandících, svůj potenciál jsme však plně nevyužili. Nebylo to vůbec špatné, zkrátka by to šlo ještě o něco lépe! Pojďme se bavit ještě víc a posunout náš support o kus dál!

Do kasiček se na dnes vybralo krásných 6092,- (+1 švýcarský frank a 2 eurocenty)! Každé přispěné částky si vážíme, výtěžek putuje výhradně na chorea a výrobu vlajek. Ještě jednou velké díky všem! Zápas také navštívilo i několik přátel z Bratislavy, díky za podporu! Brno a Slovan!

Další zastávka našeho druholigového putování má místo v předalekém Sokolově. Výkop je naplánován v sobotu 4. května na 10:15. Věříme, že z nejvzdálenější druholigové destinace přivezeme 3 body, proto hecujte své kamarády a jeďme společně do Sokolova v co největším počtu! O tom jak jet, abychom vyjeli společně v co největším počtu, se dočtete v dalším článku již zítra!

#SPOLUPROPOSTUP #VZHURUTABULKOU #FCZB

- Ultras Brno -

Související zápas

Zbrojovka
ZNO
neděle 28. 4. 2019, 18:00

Fotogalerie

Fotky z jihomoravského "derby".