Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha 1:4
Reporty 26. 8. 2020 10:55

REPORT: FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha 1:4

S koncem uplynulého ročníku FN:L jsme nakonec mohli slavit návrat mezi českou fotbalovou elitu. Los k nám byl štědrý. Hned na úvod nám určil soupeře ze všech nenáviděnějšího – pražskou Spartu. Zájem o toto utkání byl enormní, po všech dostupných vstupenkách se jen zaprášilo, a tak sobotní večer na Srbské sliboval zajímavou podívanou.

Kolem stadionu proudí davy lidí, z dálky se blíží bouřka a ve vzduchu je cítit vypjatá atmosféra. Náš kotel byl nově už na stálo přesunut do sektoru M. Zde se s úvodem zápasu schází asi stovka fanatiků. Ještě před úvodním hvizdem sudího je odhalena nová hymna klubu. Rozjíždíme support, ten má opravdu grády a přidává se k nám i zbytek stadionu. Vytahujeme děkovný transparent pro loučícího se Pavla Eismanna. Ještě jednou díky za vše, kapitáne! Bohužel s úvodem zápasu inkasujeme a Letenští nás přehrávají. Absence hostí jistě ubírá na atmosféře zápasu, a tak doufejme, že se už brzy vláda se svými opatřeními umoudří a my budeme moci chodit na fotbal tak, jak jsme zvyklí. I s fanoušky hostí. Ve 12. minutě roztahujeme choreografii, jedná se o plachtu přes sektor a nápis na plot. Dominantou je znak Zbrojováků, který doplňují dvě lahve šampaňského a nápis: „Jediné, co dnes chci – ať slaví Zbrojováci“. Naše fandění v souvislosti s děním na hřišti nepokulhává, naopak povzbuzujeme, co to jde. V tuto chvíli už je v sektoru okolo 200 hlav. První poločas končí za stavu 0:4, což je opravdu tvrdý návrat do reality první ligy. Druhá půle začíná celostadionovým „Povstaň, jsi-li Zbrojovák“ a rozjíždíme fanatický doping. Odměnou nám je krásný gól Štěpanovského po solidní přihrávce Pachlopníka. My se v sektoru bavíme a zpíváme delší chorály. Sektor vypadá solidně, hodně fandících, na plotě hlavní zástavy a spousta mávaček. Druhý poločas vypadá herně lépe než ten první. Připravujeme si šance, ale skóre se už nemění. Naše premiéra v novém ročníku tedy končí za stavu 1:4. I přes nepříznivý výsledek hráčům děkujeme za výkon, hlavně v druhé půli.

Hned v prvním zápase jsme tvrdě narazili a je potřeba si uvědomit, že první liga bude něco úplně jiného než ta druhá. Hráči musí zapracovat zejména na obraně a poučit se z chyb. My na tribunách můžeme za svůj výkon být spokojeni. Takhle dobrou kulisu jsme doma vytvořili naposledy při baráži s Příbramí. Na druhou stranu bylo komické vidět na stadionu tváře, které 2 roky nikdo neviděl. Chodit jen na atraktivní zápasy v první lize z vás fanoušky opravdu nedělá. Děkujeme všem, kteří přispěli do kasiček a podpořili tak naše aktivity na stadionu. Vybralo se přesně 5004,- Kč. Díky patří také přátelům z Bratislavy a Vídně, kterých dorazilo několik desítek. Nyní je potřeba pozvednout hlavu vzhůru a v dalším zápase vytvořit co nejlepší výkon – jak na hřišti, tak na tribunách. Další utkání sehrajeme na Srbské v neděli 30.8. v 16:30 proti dalšímu pražskému celku – Bohemians. Snad se nás v sektoru M sejde co nejvíc a poženeme naše borce za třemi body!

-Ultras Brno-

Související zápas

Zbrojovka
Sparta
sobota 22. 8. 2020, 19:30

Fotogalerie

V prvním kole jsme čelili Spartě...