Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:0
Reporty 1. 9. 2020 17:50

REPORT: FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:0

Po utkání se Spartou k nám měl v rámci druhého ligového kola namířeno další pražský klub, tentokrát Bohemians. Klokani v prvním kole porazili Boleslav 4:0, a tak se v nedělní odpoledne na Srbské schylovalo k těžkému utkání, které nám mělo ukázat reálnou náročnost první ligy.

Setkáváme se v sektoru v počtu někde mezi 100-150 fanatiky a spouštíme support. Fandění zpočátku trochu vázne, i díky prezentace choreografie. Tu jsme připravili na téma Terminátora a tvoří ji plachta s červeným klokanem a nápisem: „Restart. Primární cíl – sestřelit klokana“. Vše je doplněné ještě o nápis na plot a igelity po stranách plachty. Po prezentaci se konečně pouštíme do práce a kvalita dopingu stoupá. Celková atmosféra na stadionu je konečně aspoň trochu taková, jak má být. Vedení Zbrojovky totiž uvolnilo okolo stovky vstupenek pro fanoušky vršovického klubu. Bohemáci sice většinu času nejdou z našeho sektoru příliš slyšet, ale i přesto fandí celý zápas a vyvěšují několik vlajek. Na hřišti je rozehraná vyrovnaná partie, kdy si oba týmy připravují šance, ale nikdo neskóruje. Vytvořené šance nás motivují a k fanatickému supportu se přidává i zbytek stadionu. Místy je to opravdu hukot, takhle by to mělo být, super! Zejména ke konci prvního poločasu na hřišti dominujeme, ale bohužel bez gólu. Do druhé půle vstupujeme dobře a vytváříme si největší šanci zápasu, kdy Hladík trefuje břevno. Naši podávají lepší výkon než proti Spartě a cítíme, že máme 3 body na dosah. V kotli nepolevujeme a ženeme hráče za vítězstvím. Nepochopitelné však bylo zdržování a váhavá hra některých našich, jako by ani vyhrát nechtěli a bránili remízu. Nebo snad už nemohli? Zápas tedy končí bez branek a bereme bod. Hráčům děkujeme za výkon a při děkovačce v kotli zahoří několik červených dýmů.

Proti Bohemce jsme měli k první letošní výhře blízko, bohužel jsme svoje šance neproměnili a bereme „pouze“ bod. Na druhou stranu nás několikrát podržel brankář Šustr. Na tribuně slušný výkon. Díky všem, kdo se připojili k fandění! Díky taky všem, kdo přispěli do kasiček na choreo. Jedinou kaňkou je snad pozdní příchod do sektoru před zápasem a po poločase. Plného kotle už před hvizdem sudího se asi nedočkáme. Taky díky za návštěvu pár kamarádům z Bratislavy! Zápas byl zajímavý i mimo stadion, když Bohemáci několikrát zjišťují, že chodit po Brně v barvách pražského klubu se jim může vymstít.

Před námi je repre pauza a za dva týdny budou naši bojovat ve Zlíně o další body. O dostupnosti lístků a výjezdu celkově vás budeme informovat.

-Ultras Brno-

Související zápas

Zbrojovka
Bohemians
neděle 30. 8. 2020, 16:30

Fotogalerie

Gólů jsme se proti klokanům nedočkali.