Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - FC Hradec Králové 2:0
Reporty 9. 5. 2019 12:02

REPORT: FC Zbrojovka Brno - FC Hradec Králové 2:0

Po vydařeném výjezdu, a hlavně vítězství Zbrojovky v Sokolově nás čekal už v úterý další ligový zápas. Na Srbskou měl namířeno královéhradecký fotbalový klub. Votroci drželi s jednobodovým náskokem před Zbrojovkou barážové umístění, tento zápas byl tak veledůležitý a museli jsme ho zvládnout, pokud jsme chtěli pomýšlet na baráž. Výkop utkání byl stanoven, kvůli televiznímu přenosu, už na 17:00. Na zápas klub připravil fanzónu, které se účastnil i současný nejlepší MMA zápasník v Česku – Jirka „Denisa“ Procházka.

V kotli došlo k menším úpravám a byly vytvořeny dva stupínky – pro spíkra a bubeníka. To se projevilo i ve fandění, ale nepředbíhejme. Čas výkopu se nezadržitelně blíží a náš sektor se zaplňuje – nutno říci, že před začátkem zápasu dokážeme svá místa zaplnit dřív a dřív, jen tak dál! Klub pojal zápas jako poslední rozloučení s tragicky zesnulým Josefem Šuralem, hráči tak na hřiště přicházejí oblečeni do speciálně připravených triček, my se prezentujeme nápisem „RIP – JOSEF ŠURAL“, v sektoru jsme roztáhli bílý kříž doplněný černými igelity. Následuje minuta potlesku a pak už nic nebrání tomu, aby zápas začal.

Spouštíme support, který má vzhledem k počtu fandících velmi dobrou úroveň. V deváté minutě po krásné akci Štěpanovského nevyužil jeho centr Šumbera. Pohledná akce nás však nakopává a my solidně fandíme. V 15. minutě vytahujeme druhou připravenou prezentaci, jedná se o papírovou plachtu doplněnou nápisem na plot. Motiv je zaměřovač namířený na logo Fortuna ligy, nápis sděluje „Namířeno do ligy“. V celkem klidné pasáži utkání, kolem 42. minuty, dochází k něčemu, co snad nikdo na stadionu nečekal. Po odvážném nákopu Růska na nabíhajícího Štěpanovského za obranu Hradce neuvěřitelně chybuje brankář Ottmar, v sprintovém souboji s obráncem vítězí Štěpanovský a posílá míč do prázdné brány. Scénu jako z Matrixu vidíme velmi rádi. Navíc těsně před koncem půle po nákopu za obranu směřuje sám na hradeckou bránu Ondra Pachlopník, kterého zezadu zatáhne hradecký obránce. Ten od sudího vidí červenou kartu a my náležitě slavíme do konce poločasu.

Začátek druhé půle je ovšem zklamání. Opět a zase se většina kotle nenachází v sektoru a naše fandění tak vázne. Poučme se a dejme si na příchodech po pauze záležet! Dlouhých deset minut trvá, než se kotel zase zaplní. Takhle to prostě nejde! Spouštíme support a časem se dostáváme do dobrého tempa. Hradec s námi o deseti svádí vyrovnaný souboj. Po vybojovaném míči v 83. minutě se dostává do šance „Vintr is coming“ a jeho krásná přihrávka nachází na zadní tyči Petera Štepanovského a na stadionu v Srbské ulici vládne euforie. Vrcholem byl opět chorál „Povstaň“, kde povstal celý stadion. Zpíváme a bavíme se do závěrečného hvizdu. Výhru 2:0 v těžkém, a hlavně důležitém zápase oslavujeme klasickou děkovačkou, nakonec vyvoláváme dvougólového střelce Petera Štěpanovského, trenéra Pavla Šustra a brankáře Jirku Flodera. Ten nás v zápase opět několikrát podržel a je to pro něj třetí vychytaná nula v řadě!

Dnes jsme si připravili dvě povedené prezentace. Do sektoru přibyly stupínky pro spíkra a bubeníka, což mělo pozitivní vliv na organizaci celého kotle i na doping. V kotli se nás sešlo přes 150 a byl to zdaleka náš nejlepší výkon letošní sezony. Po zápase atmosféru vyzdvihl i trenér Hradce. Z východu Čech dorazila do Brna asi desítka věrných, vyvěšují jednu vlajku a sem tam i fandí. Nepříznivý termín a druholigové standardy je můžou omlouvat, na druhou stranu jich určitě mohlo vycestovat víc.

Před i během zápasu opět vybírali kluci do choreofondu, v kasičkách jsme napočítali velmi slušných 5693 Kč. Za každou jednu korunu děkujeme, všechny darované částky mají smysl a vážíme si všech, kdo přispívají! Výtěžek putuje výhradně na naše prezentace a aktivity! Opět do Brna dorazilo několik fanatiků Slovanu Bratislava, děkujeme za podporu! Brno a Slovan!

Naše další zastávka v putování za baráží se nachází v ostravských Vítkovicích, kde už tuto sobotu, 11.5. v 17:00 sehrajeme další ligové utkání. Postup nebyl nikdy blíž, a proto doufáme, že se sejdeme v co největším počtu. Sledujte naše stránky, info o vlakovém výjezdu do Vítkovice dáme ven co nejdřív.

Související zápas

Zbrojovka
HRK
úterý 7. 5. 2019, 17:00

Fotogalerie

Vítězství s Hradcem!