Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - FK Baník Sokolov
Reporty 10. 3. 2020 20:34

REPORT: FC Zbrojovka Brno - FK Baník Sokolov

Zatímco nejvyšší fotbalová liga odstartovala svou jarní část už v polovině února, my jsme si museli počkat až na začátek března. Po více než tříměsíční pauze jsme hostili Sokolov.

Chvíli před výkopem to vypadá, že počet v sektoru bude ostudný, nicméně postupem času se kotel solidně zaplní a aktivně fandí asi stovka fanoušků. S nástupem hráčů roztahujeme transparent vyjadřující přání k narozeninám Petra „Johna“ Uličného. Hned zpočátku spouštíme slušný support, který přináší ovoce v podobě gólu. V 9. minutě se prosadil Kuba Šural a vedeme. Napříč brzkému gólu naše hra stagnuje a Sokolov nevyužívá velké šance. V 17. minutě roztahujeme plachtu s nápisem vyjadřující díky Lukáši Magerovi, který ve Zbrojovce skončil. Meggy, ještě jednou díky za vše! Ve zkratce k fotbalu – na výkon nemůžou být hrdí ani hráči, ani trenér. Spousta chyb, nesehranost, absence fotbalovosti... Mizerný výkon na hřišti samozřejmě ovlivnil náš výkon na tribuně, a tak fandění postupně upadá až v závěru přechází v křeč z obavy o výsledek. Naštěstí však gól nepadá a Sokolov porážíme 1:0. Během zápasu nás několikrát podržel Jirka Floder, ještě že v té bráně v neděli stál zrovna on.

Drtivá většina zápasů, které na Srbské v druhé lize hrajeme, je s absencí hostujících fanoušků. Rozhodně bych nečekal, že v neděli v 17 hodin vycestuje někdo ze západu Čech za svým klubem skoro přes celou republiku do Brna. Do sektoru hostů si ale našli cestu dva fanoušci s bubnem a vlajkou, za to jim patří respekt.

Během utkání jsme vybrali neuvěřitelných 7332 Kč,-, za což vám všem děkujeme. Tyto peníze investujeme výhradně na výrobu chorea a vlajek.

No, vstup do jara si asi každý představoval jinak, nicméně 3 body jsou naše, a to je teď to nejdůležitější. Ze strany fanoušků solidní počet, support mohl být lepší. Před námi je výjezd Ústí nad Labem – ale dnes nám do toho výrazně vstoupil pan Babiš – zápas se bude hrát bez diváků, což nás pravděpodobně stejně nezastaví od výletu do Ústí. Více info během zítřka. 

-Ultras Brno-

Související zápas

Zbrojovka
SOK
neděle 8. 3. 2020, 17:00

Fotogalerie

Nakonec jsme přeci jen Sokolov porazili.