Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - FK Fotbal Třinec 5:0
Reporty 20. 5. 2019 13:18

REPORT: FC Zbrojovka Brno - FK Fotbal Třinec 5:0

Po vydařeném výjezdu do Vítkovic nás čekalo domácí utkání proti Třinci. Na podzim jsme v druhém nejvýchodnějším městě Česka prohráli 2:1, bylo tak co napravovat. Baráž jsme měli „ve svých rukách“, nikdo nepochyboval, že zápas zvládneme. Na zápas s Třincem nás přijelo podpořit okolo 70 ti Slovanistů.

Před zápasem věšíme vlajky, chystáme věci a pomalu se připravujeme hnát naše borce za vítězstvím. V sektoru se nás schází přes 150 a fandíme velmi slušně. Zpočátku je zápas vyrovnaný a vypadá to na pořádné drama, a tak nepolevujeme a ženeme naše borce. Odměnou nám je v 31. minutě gól hlavou Lukáše Magery, který se po delší době prosazuje. Slavíme, fandíme velmi dobře. Do sektoru hostů dorazilo asi deset věrných z Třince. Vyvěšují 2 vlajky a občas fandí. Ve 44. minutě vybojuje míč Ondra Pachlopník a po následné akci střílí náš druhý gól. Po poločase tak míří hráči do kabin za stavu 2:0. Se začátkem druhé půle se, jak je už zvykem, nachází většina sektoru všude jinde než v kotli, co na to říct? Asi škoda mluvit…Po vlažném začátku druhého poločasu se náš doping opět dostává do dobrého tempa, začínáme zpívat delší chorály a bavíme se. Na hřišti taháme za delší konec a vše nasvědčuje tomu, že zápas ovládneme. Euforické fandění ještě umocní krásný centr Přichystala na hlavu Šumbery, míč dnes končí potřetí v sítí Třince. Osm minut na to navíc podruhé skóruje Šumbera. O pár chvil později centruje Eismann na hlavu Bariše a ten upravuje na konečných 5:0. Probíhá celostadionové „Povstaň“ a zanedlouho sudí ukončuje utkání. Mezitím sledujeme Hradec hrající derby v Pardubicích a Ústí hrající doma s Jihlavou. Hradec remizuje a Ústí prohrává, to znamená jediné – výhra s Třincem nám stačí na definitivní kvalifikaci do baráže! Slaví celý stadion a tyto chvíle si museli užívat snad všichni. Probíhá tradiční děkovačka, skandujeme Lukáše Mageru, Jirku Flodera (ten vychytal svoji další nulu), Šimona Šumberu a trenéra Pavla Šustra. Ve velmi dobré náladě opouštíme stadion, sklízíme věci a směřujeme do nejmenovaného podniku. Zde probíhá družební párty, užíváme si společně postupu do baráže a bavíme se do pozdních večerních hodin.

Co říct k zápasu? Náš počet byl dobrý, ne-li lepší než při zápase s Hradcem. Možná je to jen můj pocit, ale myslím, že jsme proti Třinci měli potenciál předvést lepší fandění. Ve Vítkovicích, kde nás bylo minimálně o 50 méně, jsme dokázali společně fandit 90 minut a bylo to skvělé. Dnes celý zápas hučela jen část kotle a je to škoda. Každý si šáhněme do svědomí, jestli jsme na tribuně nechali všechno, nebo jeli na půl plynu. Další věc – začátky druhého poločasu…Musíme to zlepšit! Doma v baráži půjde o všechno a nesmíme si dovolit vypustit support ani na vteřinu! Napadá mě ještě sezení na plotě, další zbytečnost, kdy ochuzujeme naše fandění na úkor hezkých fotek pro některé z nás…Ale abych jen nekritizoval, bylo to dnes dobré, pochvalu a díky zaslouží každý, kdo se na dopingu podílel! Jako každý domácí zápas jsme i dnes vybírali do kasiček. Vybralo se famózních 7700 korun a 25 €. Za každý příspěvek děkujeme a vážíme si ho, veškeré peníze jdou na naše prezentace a aktivity. Ještě jednou díky za každou korunu! Velký dík patří bratrům do Bratislavy. Přijeli nás podpořit opravdu ve velkém počtu a pomohli nám zvládnout tento zápas. Ještě jednou díky! Brno a Slovan!

Před námi je sobotní výjezd do Jihlavy, kde by se dalo říct, že o nic nejde. My ale nebudeme zalezlí doma! I přes to, že o nic nejde, pojedeme do Jihlavy v co největším počtu a budeme si užívat fandění v zápase, kde výsledek je jen formalita. Informace k výjezdu poskytneme v průběhu týdne. Vzhůru do Jihlavy!

-Ultras Brno-

Související zápas

Zbrojovka
TRI
sobota 18. 5. 2019, 15:00

Fotogalerie

Výhra 5:0 a zajištěná baráž!