Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - FK Pardubice 1:1
Reporty 31. 7. 2019 14:45

REPORT: FC Zbrojovka Brno - FK Pardubice 1:1

Po nevydařeném utkání ve Vlašimi nás čekal první domácí zápas sezony – přijet mělo mužstvo FK Pardubice. Poprvé se taky hrálo v pátek v 19 hodin, jak termíny domácích zápasů před sezonou stanovil klub.

Sektor se hezky plní a každý vyhlíží začátek zápasu. Spouštíme solidní support a odměnou nám je hned v 6. minutě odpískaná penalta. Tu úspěšně proměňuje Lukáš Magera, a tak hned ze začátku zápasu vedeme. Slavíme a fanaticky povzbuzujeme. Bohužel zanedlouho Pardubice vyrovnávají po povedené střele. Sektor hostí zůstává prázdný, a tak jediný, kdo gól slaví jsou hráči a realizační tým. Naše fandění po gólu Pardubic upadá, což je úměrné tomu, že soupeř má na hřišti herně navrch. Hráči působí, že se inkasovaným gólem připravili o jakékoliv ambice v tomto zápase. První poločas tedy končí remízovým stavem 1:1. Se začátkem druhé půle je většina sektoru na svých místech – za to si zasloužíme pochvalu a musíme na tom dále pracovat. Na hřišti druhý poločas připomíná ten ve Vlašimi. Pardubice trefují břevno, celkově tahají za delší konec. Tragický výkon na hřišti brzdí nějaký lepší výkon v hledišti, a tak se o žádnou fanatickou atmosféru nejedná. Většina spíš sleduje to, jak nás Pardubice doma přehrávají. Jediným zpestřením je odpálení 12 světlic, které vytvořily opravdu solidní efekt a povedenou pyroshow. Zápas končí a z tribun se ozývá pískot, první domácí zápas s Pardubicemi končí nerozhodně 1:1.

Naše fandění bylo o několik tříd níž, než jsme zvyklí. Support po Magerově penaltě ukázal, že to i dnes šlo, nicméně s ohledem na předváděnou hru jsme byli spíše soustředění na zápas. Myslím si, že je to špatně. My fanoušci musíme podporovat aktivně 90 minut – bez ohledu na stav či průběh zápasu. Jediná situace, která může support ovlivnit, je gól. Hráči za ostudný výkon dostali od klubu finanční pokutu, což je logické vyústění nepovedeného vstupu do sezony. Velkým pozitivem byla sbírka na choreo. Do kasiček jsme vysbírali krásných 6209 korun, každá částka má smysl a počítá se. Proto velké díky každému, kdo přispěl! Peníze putují výhradně na tvorbu choreografií a chod kotle! Zápas navštívilo pár fanatiků spřátelených klubů, proto díky do Bratislavy a Vídně!

V příštím kole nás čeká výjezd do Sokolova, kde se hraje v sobotu 3.8. v 10:15. Nejdelší výjezd sezony slibuje velkou zábavu a nezapomenutelné zážitky, navíc věříme, že konečně poprvé v sezoně zvítězíme. Proto se nás musí v sektoru sejít co nejvíc!

-Ultras Brno-

Související zápas

Zbrojovka
PAR
pátek 26. 7. 2019, 19:00

Fotogalerie

Zatím jsme stále nevyhráli :(