Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - FK Pardubice 3:1
Reporty 18. 4. 2019 13:11

REPORT: FC Zbrojovka Brno - FK Pardubice 3:1

Od zápasu s Táborskem uběhly necelé 3 dny, když měli před sebou naši hráči utkání s papírově silnými Pardubicemi. Zápas, který jsme museli zvládnout, pokud jsme chtěli pomýšlet na postup, byl naplánován neobvykle na středeční 18. hodinu.

Čas výkopu se blíží a my se pomalu scházíme v sektoru. Nutno podotknout, že na dřívějších příchodech musíme ještě zapracovat – na začátku zápasu kotel rozhodně nečítá tolik hlav jako v jeho průběhu. Proč nejít na fotbal dřív, dát si pivo a prohodit pár slov s kamarády? Tyto slabší začátky by šly určitě vylepšit! Zápas začíná a my se dostáváme do slušného tempa fandění. V 16. minutě se hezkou střelou prosadil Michal Škoda a my slavíme. O 4 minuty později prezentujeme menší choreografii, jedná se o nápis na plot „Vzhůru tabulkou“ doplněný o šipku směřující vzhůru a zbrojovácké vlaječky. Pokračujeme ve fandění a užíváme si výherní stav, když v 36. minutě inkasujeme. Po gólu Pardubic stadion ztichl, v sektoru hostí nebyl ani jeden fanoušek, který by se mohl radovat. Druholigové aktivní tábory by se daly spočítat na prstech jedné ruky, Pardubice patří mezi ně. Bylo tak překvapivé, že zůstal sektor hostů úplně prázdný.

Stadionové ticho brzy ukončujeme a pokračujeme v dopingu. Krátce před koncem poločasu se prosazuje Laďa Krejčí, důležitý gól vede k euforickým oslavám do konce poločasu. Poločasovou pauzu okořeňuje soutěž, které se účastní všemi známý „Šimon“ alias Flajda. Za podpory tribun výjezdový rekordman vítězí. Pomalu se připravujeme na druhou půli a je vidět zlepšení od minule – většina kotle je na svých místech. Ale pořád to ještě není ideální. Support ve druhém poločase je na velmi solidní úrovni. Zpíváme delší chorály a jednotlivé pasáže dobře gradujeme. Situace na hřišti pro nás začíná být horší a taháme za kratší konec. V 68. minutě si vybojoval a proměnil šanci Tonda Růsek. Velmi povedená akce, která nás posílá do dvoubrankového náskoku, spouští fanatické fandění do konce zápasu. Zejména chorál „Povstaň, jsi-li zbrojovák" se zbytkem stadionu působil velmi dobře. Bavíme se a užíváme tříbodového zisku na naše konto. S konečným hvizdem sudího svítí na světelné tabuli stav 3:1. Po zápase probíhá děkovačka, vyvoláváme ještě Laďu Krejčího a trenéra Šustra.

Před i během zápasu kluci opět vybírali do „Ultras fondu“. Do nových kasiček se podařilo vybrat částku 4356 Kč. Velký dík patří každému, kdo přispěl, každá koruna se počítá. Peníze putují výhradně na prezentace a aktivity kotle. Ještě jednou díky! Na zápas dorazilo několik bratrů z bratislavského Slovanu, děkujeme za podporu! Brno a Slovan! Za zmínku stojí i přidávání tribun k povzbuzování kotle. Ať už jde o tleskání, překřikování nebo jakékoliv jiné zapojení k fandění, je to slyšet a pomáhá nám to.

Vítězství nás posunulo na barážovou 3. příčku, před námi je venkovní zápas ve Varnsdorfu. Výkop je naplánován na neděli v 17:00. O důležitosti 3 bodů se není potřeba bavit, hráči nás proto budou v sektoru hostí potřebovat co nejvíce. V pondělí jsou navíc Velikonoce, takže nikdo nemusí ráno vstávat do práce.

Pojeďme do Varnsdorfu, hráči nás potřebují!

#spolupropostup #vzhurutabulkou #FCZB

-Ultras Brno-

Související zápas

Zbrojovka
PAR
středa 17. 4. 2019, 18:00

Fotogalerie

Fotogalerie z domácího utkání s Pardubicemi.