Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - SK Líšeň 2:0
Reporty 19. 9. 2019 11:06

REPORT: FC Zbrojovka Brno - SK Líšeň 2:0

Po zápase s Třincem přišla na řadu reprezentační přestávka, hned po ní ale mělo dojít k brněnskému „derby“. Zápas, který měl velkou pozornost médií, prožívali spíše zvědavci a fanoušci Líšně. Pro nás zápas neznamenal o moc víc než běžný zápas druhé ligy. Přeci jen asi málokdo z řad fanoušků Flinty je vůbec spokojený s tím, jakou soutěž hrajeme. Jsme zvyklí na zápasy se Spartou, Slavií, Baníkem…

Výkop je naplánován na sobotní 13. hodinu a už několik dní před utkáním je znát zájem veřejnosti. Lístky se prodávají dobře, a tak bylo jasné, že se „derby“ odehraje před slušnou diváckou kulisou. Nakonec se prodá přes 8 tisíc vstupenek, což je nadstandard většiny prvoligových utkání. Zápas byl ze strany PČR označen za rizikový, a tak dochází k neobvyklému věšení vlajek. Podobná nesmyslné opatření pouze kazí fanouškovskou kulturu a vyhání fanoušky ze stadionů. Český fotbal pro fanoušky! V sektoru se nás schází 100-130 aktivně fandících. S výkopem spouštíme doping a ženeme naše za vítězstvím. Fandíme na slušné úrovni celý poločas. Do sektoru hostů letos vůbec poprvé přicestovali fanoušci soupeře. Marvani oděni bíle vyvěšují 3 vlajky, z toho jednu moravskou. Uvidíme, za jak dlouho nadšení novopečených fanoušků, o kterých pár let nebylo vidět ani slyšet, vydrží. V prvních minutách jde vidět zlepšení od zápasu s Třincem. V sestavě je i nová posila Vaněk. Máme herně navrch a tvoříme si šance. V 22. minutě Vaněk vybojuje míč, jdeme do brejku a po krásné přihrávce Kryštůfka se prosazuje Honza Pázler. Kéž bychom takových týmových souher viděli víc! Pár minut na to Líšeň trefuje břevno. Floder by míč asi měl, ale situace byla vykřičníkem, že zápas bude ještě těžké vyhrát. Do konce poločasu ještě neproměňujeme několik šancí, a tak se do kabin jde za stavu 1:0. V začátku druhého poločasu Štepanovský trefuje pouze tyč. Pomalu ale jistě se k slovu hlásí Líšeň, ale své šance neproměňuje. Naši přestávají hrát a ve vzduchu je vyrovnávací gól. Na tribunách jde kvalita našeho supportu mírně dolů, protože děj na hřišti každého pohltí. Naštěstí pro Zbrojovku v 84. se po centru Eismanna nádherně nůžkami prosazuje Magera. Krásný fotbalový moment. Líšeň ještě zahrávala nebezpečnou standardku, ale neprosadila se. Zápas tedy končí výhrou Zbrojovky 2:0. Vydřené vítězství a nutno dodat, že v zápase došlo k několika sporným momentům a rozhodčí stál při nás. Probíhá tradiční děkovačka a tyto chvíle si užíváme všichni. Vyvoláváme ještě oba střelce a tím naše působení na tribuně končí.

Povinnost zvítězit hráči splnili a bylo vidět i určité zlepšení. Máme na čem pracovat. Náš počet v sektoru byl velmi dobrý, ale fandění tomu příliš neodpovídalo. Mohli jsme povzbuzovat o dost víc fanaticky, každý by si měl sáhnout do svědomí, jestli se dopingu věnoval celý zápas. Tak jako každý zápas se vybíralo do kasiček, proto patří velké díky všem, kteří přispívají! Vybralo se 3793,- Kč! Veškeré finance jdou na chod kotle a ultras produkci. Před námi je výjezd do Jihlavy, kde teprve uvidíme, jestli jsme schopni držet krok s čelem tabulky.

-Ultras Brno-

Související zápas

Zbrojovka
aaa
sobota 14. 9. 2019, 13:00

Fotogalerie

Povinnost - blamáž se nekonala.