Přihlásit | Registrovat
REPORT: FK Baník Sokolov - FC Zbrojovka Brno 0:2
Reporty 6. 8. 2019 15:28

REPORT: FK Baník Sokolov - FC Zbrojovka Brno 0:2

Po nevydařené domácí premiéře situace začínala být vážná a vítězství nad Sokolovem bylo povinností. Navíc hráči byli za předešlé výkony pokutováni od klubu, takže se dalo čekat, že na hřišti nechají vše. Stejně jako v květnu byl výkop v Sokolově naplánován na sobotu v 10:15.

Na západ Čech se vypravujeme různými způsoby, někdo volí cestu už v pátek večer, jiní v sobotu brzy ráno. V sektoru se nás nakonec schází 72, přičemž z toho tvoří asi desítku přátelé z Plzně. Vyvěšujeme vlajky Zbrojováci, malou JKG, Zbrojovka Jugend, Beerhunters, South Moravia, malá OFB a pár dalších. S výkopem zahajujeme support a ženeme naše za vítězstvím. Ti však opět předvádí výkon, se kterým nemůže být nikdo spokojený. Sokolov nás místy přehrává a až na naši gólovku, která končí nastřelenou tyčí, nepředvádíme skoro nic. Náš support je hodně slabý, jako by každý z nás byl naším výkonem zaraženej jak vidle v hnoji. První poločas nebyl dobrý po všech stránkách a hráči jdou do kabin za bezbrankového stavu. Se začátkem druhé půle se snažíme rozjet fandění ve větším tempu, pomáhá nám i značně lepší výkon na hřišti. Máme víc střel, šancí, střílíme i gól, který nám bohužel kvůli ofsajdu není uznán. V 73. minutě se už ale prosazuje Bartolomeu a jdeme do vedení. Asi tohle byl ten impuls k tomu, abychom se v sektoru uklidnili a mohli rozjet fandění, na které jsme zvyklí. Po gólu fandíme opravdu dobře a ženeme naše za vítězstvím i přesto, že v sektoru mokneme – klasický sokolovský déšť. O 6 minut později se navíc po povedené střele trefuje Eismann a vedeme už o dva góly. V závěru ještě Sokolov trefuje tyč, ale Jirka Floder nakonec vychytá první nulu v novém ročníku FNL. Po konečném hvizdu sudího začínáme slavit a připisujeme si na své konto první výhru v sezoně. Hráči jdou k sektoru, probíhá děkovačka a poté opouštíme sokolovský stadion. Před námi je několikahodinová cesta domů, kdy můžeme slavit zisk 3 bodů, nutno podotknout, že naše část výpravy vítězství zapila opravdu slušně.

Výhra na západě Čech je přesně ten impulz, který doufáme, že odstartuje šňůru vítězství. Druhý poločas měl na hřišti úroveň a jedná se rozhodně o zlepšení. Co se týče nás fanoušků, počet v sektoru s ohledem na termín a vzdálenost nadstandardní – jen tak dál! Z pohledu dopingu náš výkon nebyl už tak dobrý a každý si může sáhnout do svědomí, jestli je se svým výkonem spokojen. V rámci 4. kola FNL se už tento pátek v 19:00 utkáme na Srbské proti Ústí nad Labem. Na tribunách musíme nechat úplně všechno a fanaticky povzbuzovat celých 90 minut! V pátek na značkách!

-Ultras Brno-

Související zápas

SOK
Zbrojovka
sobota 3. 8. 2019, 10:15

Fotogalerie

První výhra v nové sezóně, konečně!