Přihlásit | Registrovat
REPORT: FK Varnsdorf - FC Zbrojovka Brno 2:0
Reporty 24. 4. 2019 12:10

REPORT: FK Varnsdorf - FC Zbrojovka Brno 2:0

Do strašně dalekého Varnsdorfu se vydáváme autem, jelikož zpáteční spoje nejsou úplně ideální a nechceme riskovat, že zůstaneme na severu čech trčet 8 hodin jen tak pro nic za nic. Sraz si dáváme hned v dopoledních hodinách u Lázní na Nových sadech, kde nás hned na začátek náročného dne pobaví jistá paní na lavičce s čůčem, která nás ujišťuje, že ješte má co pít a tak párty pokračuje, že rozhodně ještě nemá v plánu skončit s rozjetým večírkem. 

Do Varnsdorfu přijíždíme hodinu před výkopem, navštívíme místní bar, kde už sedí poněkud dost Zbrojováků. Dáme jedno dvě a všichni se přesouváme do svého sektoru. Všichni dobře naladěni v očekávání výhry a udržení se na třetí pozici. V sektoru se nás nakonec sešlo uctihodných 52 fanoušků. Nic méně jak jistě všichni víte, hned v 9 minutě nás zmrazí potupný gól přímo z rohu. Varnsdorf, který je známý tím, že když ukopou remízu 0:0, tak slaví výsledek zápasu stejně, jako kdyby vyhráli bundesligu, vedl 1:0. Všichni jsme věděli, že budeme mít problém vstřelit gól - což se bohužel 100% potvrdilo. V letošní sezóně jsme prostě Varnsdorfu gól nedokázali vstřelit - jak smutné. Nebudeme popisovat fotbal, protože až na pár vyjímek se ani směrem dopředu moc toho popsat nedá. Zkrátka jsme potupně prohráli ve Varnsdorfu - nakonec 2:0. Gól v samotném závěru už nic neřeší. V našich řadách tentokrát chyběl bubeník a bylo to znát, bez bubnu už nevycestujeme. Alespoň se ukázalo, jak je udávání rytmu pomocí bubnu na support důležité. Fandili jsme sice celý zápas, ale vzhledem k fotbalu to bylo celé takové na sílu. Aby toho ještě nebylo málo - na samotném konci zápasu nás místní "hůligenz" přes zeď "napadli" pomocí vajíček. Hold, jiný kraj jiný mrav a ve varndorfu se velikonoční vajíčka zjevně po lidech hází :)

Do konce ligy chybí ještě 6 kol - Hradec i Varnsdorf nás opět předběhli, pokud ve čtvrtek vyhraje Ústí, půjde před nás v tabulce i Ústí. Ale stále je situace otevřená. Myslíme si, že o moc hůř než v neděli to vypadat nemůže. Cesta zpátky nebyla logicky nějak veselá, spíš chtěl být každý co nejdřív doma. Kolem půlnoci jsme se konečně vrátili do Brna.

Na konec repotru bychom jen chtěli dodat, že jistá paní, o které jsme se zmínili na začátku reportu stále byla na místě a vesele si pařila :-) Inu, držela slovo. Pokud má ještě co pít, věříme, že párty u lázní stále pokračuje :-)

- Zbrojováci -

Související zápas

VAR
Zbrojovka
neděle 21. 4. 2019, 17:00

Fotogalerie

Fotogalerie z dalekého Varnsdorfu.