Přihlásit | Registrovat
REPORT: Oslava 110 let naší Zbrojovky!
24. 1. 2023 14:27

REPORT: Oslava 110 let naší Zbrojovky!

Celá republika řešila volby, no naše volba byla jediná správná – Zbrojovka Brno. Náš klub totiž slavil 110té narozeniny a nás čekal bohatý celodenní program.
Vše odstartovalo tam, kde vše vlastně počalo – tedy v Židenicích. Super odkaz je již to, že naše zbrojovácká klubovna se nachází v místech, kde měl klub své první hřiště a velmi blízko již neexistující hospody U Machů, kde vznikl. Všechna tato místo jsme si prošli s parádním výkladem brněnského herce Alana Novotného a výlet po Židenicích zakončili opět v klubovně, kde nás zahřál čaj, což ocenili hlavně řidiči a členové Orthodoxu držící detox.
Další bod programu byl pochod Za Lužánky. Za provolávání hesel a s vlajkoslávou jsme prošli lužáneckým parkem, aby se v místě našeho jediného domova vyvěsil transparent „Sport patří Za Lužánky“. Před lužáneckým chrámem se přečetl projev, kterak jako fanoušci požadujeme zachovat toto místo pro sport. Po rozhodnutí soudu se totiž od politiků místo plánování, jak vrátit ikonickému místu původní slávu, začali vyskytovat ZCELA NEAKCEPTOVATELNÉ záměry s cílem změnit tuto lokalitu v územním plánu nikoliv pro sport, ale pro výstavbu bytů. Proti tomu je třeba bojovat všemi prostředky. Jeden z prostředků je zveřejněná petice.
Po poledni následoval fotbal. Zbrojovka nám, jak se již stává zvykem moc radosti nepřinesla, ale to nám v tento den nemohlo zkazit náladu. Kolem čtvrté odpolední se již začínají shromažďovat fanoušci u tréninkového hřiště, kde probíhá zápas legend Zbrojovky se zástupci fans. U hřiště teče pivo proudem, podává se svařák a přijíždí i naši přátelé z Vídně, Bratislavy a Plzně.
Po setmění následuje zlatý hřeb oslav - pyro. Ohně se rozhoří v celém lužáneckém areálu a výsledkem je parádní číslice 110! Když k tomu přičteme Špilberk nasvícený do červené barvy, brněnské srdce plesá. Dobrá věc se podařila!
Následuje velkolepá večerní párty za účasti hlavních brněnských fanouškovských skupin podpořených o fans ze spřátelených klubů. Kapely hrají, pivo teče, fanoušci se baví, policie neprovokuje. Co více si přát? Parádní závěr celého dne!
Díky všem za skvělý den, především pak borcům ze Zbrojováků (Ultras Brno), Johny Kentus Gangu a Zbrojovky Jugend. Pozdravy posíláme samozřejmě i přátelům z Austrie Vídeň, Slovanu Bratislava a Viktorie Plzeň.
Díky a zase někdy na viděnou.
Kori - OFB