Přihlásit | Registrovat
REPORT: Souhrn posledních kol po postupu
17. 5. 2022 08:21

REPORT: Souhrn posledních kol po postupu

26 kolo Zbrojovka Brno : Třinec

Už před našim zápasem ve středeční podvečer je po klopýtnutí Vlašimi jisté, že se po roční přestávce ve 2 lize vracíme zpět do nejvyšší soutěže, tedy tam kam jistě patříme. Průběh zápasu je tak v uvolněné atmosféře, někdy dokonce až moc a lidi v kotli musíme k fandění docela vybízet. Když se do supportu přidávají všichni tak to, ale nezní špatně. Během špílu rozdáváme lístečky s textem nového chorálu "už sme zase prvoligoví", i díky tomu se v naší zbrojovácké sajtně chorál rychle chytnul a během zbytku jara ho společně s chutí zpíváme. Zápas vítězíme 4:2, na děkovačku sundaváme vlajky a vytahujeme na plotě připravenou plachtu o rozměrech 3,5x18 metrů s textem PRVOL1GOVÍ, která je podsvícena 35 červenými světlicemi + doplněna několika stroboskopy. Poté několik minut ještě zpíváme a oslavujeme s hráči konečně sportovní postup a následně se rozcházíme různě do hospod. Před zápasem se na sbírce do kasiček + prodeji nových ultras nálepek na již zmíněné choreo vybralo 8891 korun, za což všem co přispěli děkujeme. Pokud by nás někdo, kdo na zápase chyběl a chtěl nás podpořit v další tvorbě, tak může na náš účet 2200178929/2010 za každý příspěvek budeme velmi rádi (do poznámky napište "choreo"), tvoříte tak s námi fanouškovskou scénu na Zbrojovce.

 

27 kolo Vlašim : Zbrojovka Brno

V neděli se v hezky ovlajkovaném hostujícím sektoru sešlo na 20 fanoušků Zbrojovky, kteří vyjeli auty. V zápase kde o nic nejde, občas zafandíme, do Brna se vracíme s výhrou 2:1.

 

28 kolo Zbrojovka Brno : Dukla Praha

Další neděli k nám zavítala pražská Dukla, v kotli se scházíme v malém počtu, během celého zápasu je náš support průměrný, používáme několik mávaček, jinak není co dál zmiňovat. Hráči vítězí na zeleném pažitu 2:1

 

29 kolo Chrudim : Zbrojovka Brno

Ve středu do Chrudimi vyjela 20 zbrojováků, na plotě visí 2 vlajky, máme s sebou 1 mávačku, za velkého horka je naše fandění bídné, stejně jako výkon hráčů když prohrávají 3:2. Největší zážitek si tak vezeme z poutě, kterou jsem navšítivli po cestě zpět. Cukrová vata a labutě, to v první lize nezažijeme.

 

30 kolo Zbrojovka Brno : Tábor

Na poslední zápas k nám do Brna přijíždí tým Táborska. Před zápasem se dostáváme v různých brněnských podnicích do dobré nálady, tu pak přetavujeme v kotli v dobrý support, ten ještě graduje ve 2 půlce, kdy velká část z nás jde do půl těla za pokřiku "Kdo má triko fandí sp**tě". Na zápas nás přijela podpořit 15 členná delegace kamarádů z Vídně, za což jim děkujeme. Na plotě jsou vyvěšeny všechny naše hlavní zástavy, což s dobře zaplněným kotlem vypadá super. Po špíle a zdlouhavém ceremoniálu s předáváním poháru je odpáleno 15 červených rací a nějaká ta dymovnice. Následně se jde na hřiště a pak už zapíjet konec sezóny, což se vcelku vydařilo.

 

Takový byl souhrn posledních kol, teď nás čeká 2 měsíční pauza, při které si odpočiňme. Koncem července se zase sejdeme v ochozech a budeme bok po boku hučet! Kdo by však neměl odpočívat je naše vedení a sportovní úsek. Na první ligu potřebujeme posílit!

 

Ultras Brno