Přihlásit | Registrovat
REPORT: Vlašim - FC Zbrojovka Brno 2:2
Reporty 25. 7. 2019 10:07

REPORT: Vlašim - FC Zbrojovka Brno 2:2

Po dlouhém čekání jsme se konečně dočkali! Nový ročník FNL byl tu a nás čekal první zápas sezony. Los nám jako soupeře prvního kola určil Vlašim – středočeský klub, který jsme minulou sezonu nedokázali porazit. Hráči tak měli co napravovat…

Navzdory nepříznivému termínu vyráží z Brna početná skupina Zbrojováků a v sektoru se nás nakonec schází 98. Vyvěšujeme vlajky Zbrojováci, Hooligans Brno, South Moravia, Gentlemen Ultras, Veteran Fans, Zbrojovka Jugend a pár dalších. S nástupem hráčů spouštíme support, který je hned od začátku ve velice slušném tempu. Naši mají herně navrch a ve 21. minutě po rohu skóruje Kuba Šural. Hráči okamžitě po vstřelení gólu běží oslavovat před náš sektor, včele s Šuralem, který tento gól věnuje zesnulému bratrovi. Na emotivní záležitost, která pravděpodobně utekla kamerám a fotoaparátům, hned tak nezapomeneme. Na hřišti taháme za delší konec, neproměňujeme však jasné gólovky, a tak jdou hráči do kabin za stavu 0:1. Co se týče druhého poločasu, naše vystoupení na „tribuně“ je slabší než v prvním poločase, což se odvíjí od tragického výkonu na hřišti. Chybí nám fotbalová kvalita, sebevědomí, nápaditost…Opakujeme dokola stejné chyby jako např. nesmyslné rozehrávání rohů nakrátko. V 60. minutě Vlašim vyrovnává, což je adekvátní vyústění pasivity na hřišti. V 84. minutě je navíc k hrůze všech v sektoru nařízena penalta pro Vlašim, kterou domácí proměňují. Úplné ostudě naštěstí zabraňuje Eismann v 88. minutě, a tak z Vlašimi po remíze 2:2 bereme bod.

Co se fotbalu týče, první půle byla výborná, druhá strašidelná. Vykopat postup z prvního místa bude ještě pořádná dřina. Dalším soupeřem budou Pardubice, které přivítáme doma už v pátek v 19 hodin. Není snad nutné připomínat, že se nás v sektoru musí sejít co nejvíc, abychom hnali naše borce za prvním letošním vítězstvím!

-Ultras Brno-

Související zápas

VLA
Zbrojovka
pátek 19. 7. 2019, 18:00

Fotogalerie

První zápas nové sezóny.