Přihlásit | Registrovat
REPORT: Vyškov vs. Zbrojovka Brno
25. 4. 2022 12:58

REPORT: Vyškov vs. Zbrojovka Brno

Ideální termín, krátká vzdálenost, bývalý ligový stadion v Drnovicích s velkým vyhrazeným sektorem pro hosty. To vše slibovalo po delší době velký výjezd s pořádnou atmosférou, což se s jistotou podařilo, ale nepředbíhejme.

Sobotní ráno přijíždí do vesnice poblíž Vyškova vlaky, auty, minibusem davy zbrojováků ať už těch, co potkáváme na fotbale pravidelně, ale i ty co delší čas nejsou na tribunách vidět. Půl hodinu před zápasem se pomalu začíná sektor zaplňovat, část lidi se občerstvuje u stánků, my se věnujeme přípravě chorea na začátek zápasu.

Při nástupu hráčů na hrací plochu jde nad naše hlavy v dolní části sektoru plachta o rozměrech 5x18 metrů s textem "ZBROJOVÁCI na výjezdě" ve stylu loga napapijri, doplněná v horní části o vlajky a později ještě choreo doplní několik červených a bílých dymovnic, což vytváří dobrý vizuální efekt a my tak můžeme ohodnotit choreografii jako zdařilou. Poté už rozjíždíme support, který na plotě organizují  2 naši lidi s megafonem. Do fandění se celý zápas aktivně zapojují asi 2/3 z celkového počtu 440 lidí, což je počet v jakém jsme dlouhý čas nevyjeli, naposledy na baráž do Příbrami (tam bylo 500-600 lidí). Zápas navšítvilo i 19 kamarádů z Austrie a 15 ze Slovanu - díky za podporu! Bohužel je část naších fanoušků během špílu ve frontě u stánku (nejspíše na styl "fotbal nás moc nebaví, radši máme bufety"). Když se však zapojila většina do fandění, tak to mělo grády.

Druhý poločas (i díky vstřelené brance Řezníčka) ve fandění ještě víc graduje a my tak vytváříme skvělou kulisu zbytku zápasu i následné děkovačce. V 80 minutě ještě po druhé provoní stadion několik dalších dýmovnic. Zápas na konec vítězíme 2:0 po brance Ševčíka v nastavení, ale asi není potřeba nějak víc rozebírat fotbal.

Ve středu v podvečer se všichni vidíme na Srbské v kotli proti Třinci, snad už naši hráči dají výhrou razítko na postup zpět do první ligy. Ještě před zápasem bude probíhat sbírka na choreo a ultras aktivity + prodej nových nálepek, kdo nepotká lidi s kasičkou může zakoupit nálepky o přestávce u stupínku.

Na závěr ještě krátké vyjádření k nesmyslnému přerušení hry v 2 půlce, kdy jsme při rohu soupeře "hučeli" na hráče Vyškova (bělocha). Takto to děláme proti všem soupeřům při standartních situacích bez ohledu na barvu kůže. Rasismus z toho dělají páni rozhodčí a delegáti. Kdo pak tedy má ty předsudky? 

 

-Ultras Brno-

Související zápas

Vyškov
Zbrojovka
sobota 23. 4. 2022, 10:15