Přihlásit | Registrovat
REPORT: Zápasy během koronavirového režimu
Reporty 2. 7. 2020 15:13

REPORT: Zápasy během koronavirového režimu

FK Ústí nad Labem -  FC Zbrojovka Brno 1:2

Díky koronaviru jsou zápasy pro fanoušky uzavřeny, resp hlavně pro hostující fanoušky. Z Brna i tak vyjíždí cca 15 fanatiků, kteří po domluvě s PČR i díky zastání místní pořadatelské službě mohou sledovat zápas alespoň přes plot. Počas celého zápasu se snažíme Zbrojovku aktivně podporovat svými hlasivkami a hráči se jim odměňují výhrou 2:1. Závěrečnou děkovačku jsme okořenili několika červenými světlicemi - na čt4 sport byla celá děkovačka krásně vidět :-) 

FC Zbrojovka Brno - FK Dukla Praha 0:0

Klub může na zápasy uvolnit 300 vstupenek. Přednost dostali partneři klubu atd, my jako fanoušci jsme dostali 10 vstupenek. Dlouho jsme váhali, jestli máme na stadion v tomto omezeném počtu vůbec na stadion chodit, ale nakonec jsme se rozhodili, že na stadion i v 10ti lidech půjdeme. Hlavní důvod byl pro nás ten, že i když nás bude v sektoru jen 10, potřebujeme za každou cenu hnát hráče dopředu skrz bodovou ztrátu na vedoucí Pardubice. I kdyby jeden pískot nebo naopak jedno povzbuzení ovlivlo v náš prospěch hru, mělo by to smysl. Lístky jsme rozdělovali lidem podle 2 kritérií - 1) Kdo má zaplacené členství v OS na sezónu 2019/2020 a 2) aktivita na domácích a venkovních zápasech v kotli. Věřte nám, nebylo pro nás vůbec příjemné výbírat 10ku vyvolených. Po pravdě, fandění v 10 na prázdném stadionu je to nejhorší, co jsme kdy zažili. Takovýto "zážitek" už prosím nikdy více. Zápas se navíc ani neodehrává podle našich představ, překvapení nám je snad i snaha ubránit doma s Duklou bod. Tento počin se potvrzuje, když například Vaněk střídá v závěru utkání snad asi "3 hodiny" a nebo brankář Šustr v nastaveném čase čeká s odkopem asi až zahřmí. My chtěli Duklu porazit, v závěru to na hráčích vidět nebylo. A taky jsme nevyhráli a Pardubice nám utekli na 6 bodů.

MFK Vítkovice - FC Zbrojovka Brno 2:3

Klub z Ostravy nabídl Zbrojovce pár lístků na zápas - do Ostravy tedy vyjelo 12 Zbrojováků. Jak funguje opatření koronaviru v praxi jsme zjistili například při vstupu do sektrou. Dva naši fanoušci vchází do sektrou bez roušky, na jednoho z nich pořadatel poukáže s tím, že si musí nasadit roušku, jinak nebude vpuštěn. Druhý fanoušek se logicky zeptal, proč jste to neřekl i mě? Já taky nemám roušku na sobě. Odpověd je asi vše říkající - "Vy nemusíte, vy máte v ruce pivo". Zápas začíná vsktuku z ostra, jdeme hned do vedení, ovšem celé se to začíná komplikovat vyloučením našeho brankáře Šustra. Za občasného povzbuzování Tonda dává ještě Vítkovicím gol na 2:0. Tak sice skončil první poločas, ale hotovo rozhodně nebylo. Vítkovice dokázali vyrovnat a nám se již vyplňovali nejčernější scénáře co se týče boje o první místo. Nakonec nás zachránil Adam Fousek, který v závěru proměnil pokutový kop (takový dar z nebes) a do Brna jsme dovezli nakonec všehcny 3 body.

FC Zbrojovka Brno - FK Fotbal Třinec 5:0

Druhým domácím zápasem ovlivněným vládními opatřeními v souvislosti s pandemií koronaviru bylo utkání s Třincem. Se soupeřem z Moravskoslezského kraje jsme si v minulé sezoně doma poradili vysoko 5:0. Naopak zápasy ve městě oceli nám v minulosti dělaly problémy. Na tento zápas jsme opět dostali jen 10 vstupenek, a tak si to jdeme "pořádně užít". To by ale brněnský fanoušek nebyl fanoušek, kdyby něco podcenil. V jednom místě u plotu si kluci ze skupiny Jugend trochu mákli a nachystali si svoji "tribunu", která dostala název Veget. Lavičky, grill, všechno si kluci zařídili. Proto i my se přesouváme v poločase k nim k plotu a hned to fandění za něco stojí - 10 a nebo 40 fandícíh už totiž je pořádnej rozdíl. Utkání pro nás začíná slibně a hned z úvodu taháme za delší konec. Máme herně navrch a vytváříme si šance. První gól přichází ve 20. minutě, kdy se prosazuje po rohu Pachlopníka hlavou Přichystal. O pár minut později dochází k podobné situaci – roh Pachlopníka a opět trefa hlavou. Tentokrát dává gól Růsek. Při závaru ve vápně hostů se nejlépe zorientuje Fousek a upravuje skóre na 3:0. Druhou půli zahajujeme v podobném duchu jako tu první a na trávníku panujeme. Po krásné akci zvyšuje Růsek už na 4:0. Pět minut před koncem se po hezké kličce uvolňuje Vintr. Zápas končí stejným výsledkem, jako v minulé sezoně – 5:0. Hráčům děkujeme za skvělý výkon a oslavujeme i odpálením pyrotechniky. Hráči předvedli sebevědomý a pohledný výkon. Takový fotbal chceme vidět! Nechyběla bojovnost, rychlost, kreativita. Zbrojovku přijeli podpořit i fanoušci z Bratislavy, děkujeme za podporu - Brno & Slovan!

SK Líšeň - FC Zbrojovka Brno 1:2

Líšeňský stadion je malý a tak bylo jasné, že fanoušci hostů se na tento mediálně označované Brněnské derby nepodívájí. My opět neponecháváme nic náhodě - stále řešíme, jak si se situací poradit. Nakonec se nám povedlo sehnat valník, který jsme zaparkovali u zídky a dále kolem plotu jsme navezli cca 70 palet, ze kterých jsme udělali svoji vlastní dvou řadou tribunu pro každého zbrojováka. Vstupné na tribunu bylo alespoň 50 kč na pokrytí nákladů s "montáží" tribuny spojené. Nutno podotknout, že stejně uvažovali i jednotlivci z řad našich fanoušků, takže nikoho nepřekvapilo, že na zápas přišlo i několik fanoušků s vlastním žebříkem. Díky tomuhle kroku jsme mohli Zbrojovákům vytvořit alespoň nějakou fotbalovou kulisu. Zápas se nevyvíjel snadno, ale odměnou nám všem byl roh v závěru utkání, kde Pavel Dreksa uklidil míč do sítě a díky tomu jsme vyhráli 2:1. Fandění bylo z naší strany perfektní, o to víc jsme si mohli užít vítěznou děkovačku. Pardubice bohužel stále vyhrávají, takže jsme na první flek nic nestáhli.

FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava 5:2

Konečně, na zápas se již mohlo dostavit povícero fanoušků a hned to bylo na fandění znát. Aktivně fandících se nás schází asi 50 a místy dokážeme vytvořit slušnou atmosféru. Za zmínku stojí i povzbuzování zbytku stadionu, takhle by to mělo vypadat! Naši jdou za výhrou už od začátku. Již v 5. minutě je nařízena penalta v náš prospěch, kterou velmi jistě proměňuje Fousek. Ten se zdá v těchto vypjatých situacích naprosto klidný. Po povedené akci jde sám na brankáře Přichystal a zkušeně zvyšuje na 2:0. Lepší vstup do zápasu bychom si mohli představit jen těžko. Herně jsme jednoznačně lepší, ovšem šance si vytváří i Jihlava. Ke konci první půle je nařízen pokutový kop i pro hosty, Floder ale vychytal jak penaltu, tak i následnou dorážku. Bohužel pár chvil před koncem poločasu propadl dlouhý aut do našeho vápna a hosté snižují. Druhá půle začíná velkou šancí hostů, kterou likviduje na poslední chvíli Čermák. Naštěstí se naši bezprostředně po šanci prosazují, konkrétně Krška, který byl silnější v osobním souboji. V 62. minutě došlo asi k nejhezčímu momentu zápasu, kdy Eismann po přesprintování takřka celého hřiště nacentroval výborný balon do vápna, kde ho za záda hostujícího brankáře usměrnil Vintr. Krásný fotbalový moment. V zápase dominujeme a pátý gól Zbrojovky přidává Přichystal. Po chybě obrany Vysočina ještě upravuje skóre na konečných 5:2. Zápas s tabulkově těžkým soupeřem zvládáme na výbornou, a tak se můžeme společně radovat všichni - hráči i fanoušci naší Zbrojovky. Na zápas přicestovali také přátelé z vídeňské Austrie. Vážíme si Vaší podpory. Zvlášť, když se zápas hrál v pondělí.

FC Hradec Králové - FC Zbrojovka Brno 1:1

Pardubice konečně zaváhali - remízovali v Brně, v Líšni. Do Hradce Králové se vydáváme asi v počtu 20ti fanoušků. I přes platné lístky nás do útrob stadionu však nepouští. Podle hlavního pořadatele jsme byli nebezpeční. Zůstáváme tedy stát u plotu s výhledem tak na 40% hřiště a celý zápas fandíme tak jak jsme zvyklí. Domácí fanoušcí nám dokonce přichází nabídnout nějaké občerstvení, za čož jim patří dík. Můžete si každý porovnat přístup sekuritky v Ústí a teď v Hradci. Český fotbal pro faonušky. Nic méně tento důležitý zápas se vyvíjí dobře, vedeme díky gólu Přichystala 1:0 - a i když jsme tak blízko a přesto jsme daleko, čas v druhém poločase vůbec neutíká. Bohužel se v samotném závěru děje to, co se stát nemělo. Domácí hráč napálil míč z dálky pravděpodobně tak, jak už ho nikdy netrefí a míč končí za zády brankáře Flodera. Docela studená sprcha pro nás pro všechny. Zápas remízou i skončil, o to víc to mrzí, když jsme se mohli k Pardubicím přiblížit na 4 body. Hráčům však děkujeme, protože nám přišli poděkovat až přímo k plotu. Škoda jen, že jsme si to u plotu nemohli více "užít" a na každým bylo vidět, jak jsme z té vyrovnávací branky "opaření".

FC Zbrojovka Brno - MFK Chrudim 3:2

V sektoru se konečně schází víc lidí než minule a se začátkem utkání spouštíme slušný doping. Na hřišti dominuje Chrudim a vytváří si několik šancí, to vede k tomu, že inkasujeme už ve 14.  minutě po rohu hostů. Postupem času se naše hra zlepšuje a za osm minut vyrovnává Dreksa. Po několika minutách už taháme za delší konec a hezky se prosazuje Růsek. K nepochopení všech přítomných se po situaci mimo hru uděluje červená karta pro Fouska. Jednalo se o úder loktem, červená karta byl asi příliš přísný trest. Do druhého poločasu tedy nastupujeme v deseti a Chrudim vyrovnává už v 56. minutě. Naši hráči se v deseti dokázali vzchopit a kombinovat, předvádí velmi bojovný výkon, který vede ke gólu Čermáka v 75. minutě. V tu chvíli žene naše za vítězstvím celá tribuna. Emotivní zápas nakonec dokážou Zbrojováci dobojovat až do konce a nad Chrudimí vítězíme 3:2. Probíhá zasloužená děkovačka, kterou si užívají všichni. Mužstvo si dokázalo zápas zbytečně zkomplikovat, ale i v deseti nezahodilo „flintu do žita“ a ukázalo obrovský charakter. Chodit na Zbrojovku zkrátka nikdy není stereotyp. Pochvalu zaslouží všichni aktivně fandící, místy jsme dokázali vytvořit solidní atmosféru. Na zápas také přijeli přátelé z Bratislavy a Vídně, děkujeme za podporu kamarádi! Ps. Pardubice doma remizovali s Hradcem, náskok (za předpokladu, že odložený zápas pardubice vyhrají) se zmenšil na 4 body.

FK Varnsdorf - FC Zbrojovka Brno 0:1

I do Varnsdorfu vyráží zbrojováčtí fanoušci. I přesto, že se zápas hraje ve středu, přes celou republiku a to ještě bez jistoty, že se na stadion vůbec dostaneme. Lístky si kupujeme normálně u pokladny a na tribuně se nás schází 18. Opět chceme poukázat na jednání místních pořadatelů, kteří nás požádají o přesunutí do sektrou pro fans hostů. Po uijštění, že vše bude v klidu a nikdo nás nebude vyvádět ze stadionu se do sektrou přesouváme a snažíme se fandit (zdravíme do Hradce). Zbrojovákům na hřišti to moc nejde. Dokonce jsme odmítli jít do vedení z pokutového kopu, Jakub Přichystal netrefil bránu. Ale mužstvo se rvalo až do konce, v 85. minutě Jan Hladík jakoby odčinil své selhání z Hradce, kdy měl po samostatném úniků zvýšit na 2:0, a svou solo akcí zařídil 3 bodový zisk. A to velmi důležitý. Na hráčích je vidět úleva, to stejně je i u fanoušků. Cesta do Štatlu je hned v jiné náladě, protože ztráta na Pardubice zde ve Varnsdorfu by se již blbě doháněla. 

FC Zbrojovka Brno - FK Viktoria Žižkov 6:1

Asi v největším počtu na jaře se v sektoru setkává skupina fanatiků Zbrojovky a od úvodu zápasu ženeme naše za výhrou. Už ve 3. minutě vedeme po gólu Hladíka a Srbská ožívá. Naši jsou lepší a vytváříme si spoustu šancí, nicméně i hosté dokážou kombinovat a vytvářet si šance. Úspěšnější v koncovce jsme ale my a po krásné ráně do šibenice Štěpanovského v 15. minutě vedeme už o dva góly. Ve vápně dochází k faulu na Pachlopníka a je tak nařízena penalta v náš prospěch. K exekuci pokutového kopu se připravil Růsek a velmi suverénně proměnil. 3:0. Bohužel v závěru poločasu skórují i hosté, nicméně o pár chvil později se opět prosazujeme, tentokrát Hladík. O poločase je tedy skóre 4:1. Z Prahy přicestovaly asi dvě desítky fanoušků hostí, celý zápas fandí. I když je skoro není slyšet, celý zápas povzbuzují a je příjemné mít na stadioně s kým soupeřit. Jsme rádi, že jsme se jako fotbalový klub zařadili mezi kluby, které dokážou fanoušky hostů pustit na stadion. (opět zdravíme do Hradce) V druhé půli si vytváříme několik gólovek, Štěpanovský trefuje břevno. O minutu později už je ale úspěšný a hlavou se prosazuje. Druhý poločas vládneme a hrajeme opravdu pohledný fotbal. Skóre už upraví jen Sedlák, který skóruje při svém debutu. Zápas končí 6:1 a probíhá euforická děkovačka. Zápas s Pražany zvládáme bravurně. Na Srbské se hrál krásný fotbal. I přes absenci hráčů jsme podali velmi kvalitní výkon a zaslouženě vyhráli. Hráči hráli sebevědomě a kreativně, byla radost se na hru dívat. Ocenit by šlo výkony Pachlopníka a Štěpanovského. Brankář Šustr nás několikrát podržel. Naše výkony se zlepšují a stejně jako minulý rok hrajeme na konci jara hezký fotbal. Díky všem, kteří aktivně povzbuzovali, na Srbské jsme vytvořili opravdu nadstandardní kulisu na druhou ligu. Delší chorály byly zábava a support měl sílu. Díky také všem, kteří přispěli do kasiček - vybralo se necelých 8 tisíc, což je skvělý výsledek. Děkujeme

Fotogalerie

Mix fotek ze sektorů Zbrojovky.