Přihlásit | Registrovat
REPORT: Zbrojovka Brno - Slavia Praha 0:4
29. 8. 2022 15:05

REPORT: Zbrojovka Brno - Slavia Praha 0:4

Včerejší zápas naplnil bezpochyby mnoho našich očekávání. Tedy alespoň co se tribun týče, ale nepředbíhejme.

Týden před zápasem (díky odloženému výjezdu do Plzně) začínáme velké přípravy na náš první šlágr podzimu. Nápadů bylo mnoho, nakonec díky informaci o vyprodaném stadionu volíme kartoniádu s plachtou uprostřed tribun a k tomu ještě jednu plachtu v kotli. Práce bylo opravdu dost a každému kdo přiložil ruku k dílu, ať už malováním plachty, roznášením nebo pouhým zvednutím kartonu nad hlavu děkujeme.

Ještě před začátkem zápasu (zas a znovu) narážíme na naši největší bolest a to jest nevyhovující stadion, kdy jsme donuceni věšet vlajky pod plot na lanko, aby lidé co dojdou jednou za uherský rok viděli na hřiště, tomuhle nesmyslu nejsme ušetřeni dokonce ani v kotli.

Při nástupu hráčů rozjíždíme fandění s následným zaházením konfet ze sektorů pod střechou. Náš support je do druhé inkasované branky super, na lidech byla vidět chuť fandit. Po druhém gólu až do konce poločacu hlasitost trochu poklesla. Bohužel má na nás vývoj zápasu až zbytečně velký vliv, na tom ještě musíme zapracovat. Párty se dá dělat za jakýchkoliv podmínek, bez ohledu na aktuální výsledek.

V desáté minutě vytahujeme malovanou plachtu, kde je vyobrazen Zdeněk Izer, doplněnou o nápis "BOBY ti to čutajó nejlépe" podle jeho jedné kultovní scénky. Reagujeme tím na povedený vstup našeho týmu do sezóny. Dále pak ve třicáté minutě přichází čas na velkou, již zmíněnou kartoniádu přes celou tribunu, kde je vytvořen nápis ULTRAS. Ve středu tribuny pak vše doplňuje kulatá plachta o průměru 18 m s logem skupiny Ultras Brno. Jedná se bezpochyby o naši největší kartoniádu, kterou jsme kdy vytvořili. Nutno říct, že povedenou.

Druhý poločas hecujeme lidi, aby zapomněli na stav špílu a zapojili se do párty v našem sektoru, která se občas i pěkně rozjela. Během druhého poločasu zasvítí i pár světlic a nějaký ten stroboskop. Na druhém konci stadionu se pak pokouší pár zlobivců dostat ke slávistům, komentář k akci však případně necháme povolanějším lidem.

Na hřišti (i přes dlouhou přesilovku) nejsme nějak nebezpeční a naopak inkasujeme ještě čtvrtý gól. Na konci zápasu však i přes nepovedený výkon povzbudíme hráče. Jednou prohrou se nic nestalo, jedeme dál.

Nezbývá než doufat, že to bude hráčům ve středu v Ostravě "čutat lépe než včera a vyhrajó". Do Ostravy pojedeme společným vlakem v 14:02, zpět do Brna se dostaneme před 23 hodinou, hecujte lidi kolem sebe, ať nás je i přes špatný termín hodně.

Na závěr ještě děkujeme kamarádům z Bratislavy, kteří nás přijeli v počtu 30 lidí podpořit!

Fotky ze zápasu jsou níže v galerii.

 

-Ultras Brno-