Přihlásit | Registrovat
Schůzka Zbrojováků před zápasem s Ústím
Ostatní 6. 4. 2019 20:36

Schůzka Zbrojováků před zápasem s Ústím

Jelikož jsme si poslední dobou všimli zvýšeného počtu aktivních fanoušků v kotli, rozhodli jsme se sejít v pátek 5.4. u Dáána a probrat celou situaci, jestli bychom nemohli začít dělat fandění i trochu jinak než jen dojít na zápas. Sešlo se nás na naše poměry celkem dost a během tří hodin jsme probrali mnoho témat. V následujícím článku se dočtete, na čem jsme se mezi sebou domluvili.

Jako hlavní problém našeho fandění jsme určili neorganizovanost mezi sebou. Ano, sice máme support leadera a bubeníka, kteří se starají o to, jakým chorálem se zrovna bude povzbuzovat, ale myslíme si, že si všichni můžeme pomoct mnohem víc. Rozhodli jsme se sepsat jakýsi „Kodex fandění“, kterým by se všichni, co přijdou do kotle, měli řídit. Proto Vás prosíme, přečtěte si pozorně následující řádky a věříme tomu, že pokud budeme všichni v kotli se těmito pravidly řídit, bude nás všechny fandění bavit.

Kodex fandění:

1) Každý fanoušek, který chce jít do kotle fandit by měl přijít do našeho sektoru již 20 minut před začátkem zápasu. Začneme se všichni pomalu chystat na zápas, naladíme si hlasivky a především tím odstraníme hlavní problém, že ještě v 10. minutě nás v kotli bude polovina.

2) Během zápasu poté v kotli NECHCEME, aby někdo používál mobilní telefon, aby si někdo s kamarádem vykládal o tom, jak se v pátek v Bastile opil nebo aby někdo začal jíst klobásu.

Během celých 90 minut se každý fanoušek v kotli soustředí pouze na jedno – na support! Fandím na plno, používám při fandění ruce, šály, vlajky, když je nějaký chorál, kde se poskakuje, tak poskakuju.

3) Během poločasové přestávky by si každý aktivní fanoušek měl rychle odskočit na záchod nebo pro pivo a co nejrychleji se vrátit do sektoru, abychom byly všichni na svých místech i na začátku druhého poločasu.

4) Fandění na zápase nekončí hvizdem hlavního rozhodčího. Z kotle se odchází až poté, co se patřičně rozloučíme s hráči. Ať už je výsledek jakýkoliv.

Těmito čtyřmi body bychom chtěli začít. Podle nás to není nic těžkého, je to jenom o přístupu každého z nás. Objednali jsme nový megafon, který začneme od zítra používat. Pojďme tedy už zítra na zápase s Ústím fungovat ve skupině jako jeden fanoušek!

Vybírání peněz:

Jak jistě víte, všechno něco stojí. Za tuhle sezónu jsme dělali několik choreí, na zápase se Sokolovem jsme dokonce měli 3 velké plachty. Nic však není zadarmo a do teď se pohybujeme spíše v červených číslech. Chtěli bychom zavést pravidelné vybírání peněz na každém domácím zápase. Objednali jsme nové kasičky a od zítřejšího zápasu Vás v okolí stadionu budou obcházet dvojce kluků z kotle s kasička a budou Vás žádat o příspěvek do našeho fondu. Po každém zápase zveřejníme, kolik se na daném zápase vybralo. Budeme rádi za každou korunu, kterou nám jako fanouškům Zbrojovky poskytnete. Veškeré peníze budou použity pouze a jenom na výrobu choreí a vlajek. Dovolte mi, abych už teď Vám všem poděkoval, že nám do kasičky přispějete nějakým drobným penízkem.

Správa našeho webu:

Po každém zápase nebo akci, ať už se bude jednat o výrobu chorea, výjezd na Slovan, účast na nějakém fanouškovském turnaji, o všem se Vás teď budeme snažit informovat v článcích, které budou psát přímo fanoušci, kteří budou vždy přítomni dané akce. Slibujeme si od toho získání většího povědomí o naší aktivitě. Cílem pro nás je, abychom se nejen v kotli rozrůstali, ale i mimo něj. Jsme totiž otevřená skupina fanoušků Zbrojovky Brno, takže každý fanoušek, který by chtěl přidat ruku k dílu i mimo fotbalový zápas, je u nás vítaný! Na webu vám proto chceme dávat aktuální informace, co se právě děje či bude dít.

Další obdobnou schůzku jsme si naplánovali na 26.4. v 19:00 v hostiny u Daana. Probereme, jak jsme během toho času zvládli dělat to, co jsme si včera řekli. Na tuhle schůzku jste všichni srdečně zváni. Rádi přivítáme nové tváře a pokud někdo přijde s nějakým novým nápadem, jak něco dělat lépe, budeme vděční.

Poslední věc, o kterou se v tomhle článku chceme zmínit, je pokus o vypravení autobusu na zápas s Táborskem. Jsme přesvědčeni, že naši borci zítra Ústí porazí a proto bychom rádi vyjeli do Táborska v co největším počtu. Detailní informace o výjezdu busem Vám poskytneme hned v pondělí po zápase spolu s článkem o tom, jak probíhalo utkání s ústím na tribuně.

Doufáme, že naše počty budou na tribuně stále stoupat a budeme všichni fungovat jako jeden fanoušek!

Vzhůru Brno!

Související zápas

Zbrojovka
UNL
neděle 7. 4. 2019, 14:30