Přihlásit | Registrovat
Smutná prohra s Bolkou
23. 4. 2017 19:52

Smutná prohra s Bolkou

Sobotní utkání bylo ve znamení velkých očekávání. Případná výhra nám mohla zaručit téměř jisté setrvání v lize pro další ročník. Všichni jsme také byli plni očekávání, jak borci navážou na zlepšené výkony z minulých zápasů a také kolik se najde opravdových fanoušků, kteří nepodlehnou modrobílé chřipce a dorazí na stadion podpořit Flintu, když to potřebuje.

Stejně jako v minulém kole proti Jablonci se kotelníci rozhodli využít vstřícného kroku klubu, který umožnil přesunout kotel na krytou tribunu. Tentokrát to byla opravdu vítaná změna vzhledem k tomu, jaké v poslední době panovalo počasí. A podobně jako naposledy tvorba celé atmosféry byla na nás domácích. Hosté znovu ukázali, že fotbal nemá v Bolce co dělat, protože výjezdové počty mužstva, které takovou dobu hraje s pohárovými ambicemi, nejsou už ani směšné, ale jen velmi tristní. Historickým momentem byl také start Mira Keresteše, který se utrhnul z výrobní linky a připsal si první letošní start v základní sestavě. V 25. kole už bylo na čase.

Za aktivitu v hledišti jsme byli odměneni v první půlce sympatickou hrou a hlavně vedením, do kterého nás poslal Kuba Přichystal. Bohužel černý dobytek Ardeleanu byl po většinu zápasu proti nám. Připískáváním drobných prohřešků a otáčením sporných autových situací se on i jeho dva podržtaškové snažili celou hru našim hochům znepříjemnit. Do poločasu jsme bohužel vedení neudrželi a do šaten se odcházelo za remízového stavu.

Ve druhé půli už to tak slavné nebylo a po leteckém dni a vybájené penaltě jsme během pár minut prohrávali. Z penalty skóroval Mebrahtu, asistenci si připsal Ardeleanu. Ani mírně nakloněná rovina ale kluky nezlomila a nestárnoucí Zavoš všem předvedl, jak se ty přímáky prostě mají kopat. Hned na to vašk přišla studená sprcha, když Mebrahtu dovršil hattrick a rozhodl tak, že body se povezoou do Boleslavi. S jejich odvozem jistě nebyl problém, protože hostí přijelo tak málo, že tři místa v autech jistě našli.

Nám všem v Brně pak nezbývá nic jiného, než na toto utkání nezapomenout a kdykoliv se na našem stadioně objeví někdo z trojice Ardeleanu, Koval, Arnošt, ukážeme jim, že u nás lidé bez charakteru, lidově řečeno svině, rozhodně nejsou vítaní!

Nyní hlavy vzhůru a uvidíme se v Jihlavě. Tam snad bude líp!