Přihlásit | Registrovat
VÝJEZD: Další zápas hrajeme ve Varnsdorfu.
Výjezdy 19. 4. 2019 11:44

VÝJEZD: Další zápas hrajeme ve Varnsdorfu.

Po vítězném utkání doma míří Flinta do Šluknovského výběžku. V krasojízdě za postupem na nás čeká veledůležitý boj o 6 bodů. Nic, než vítezství nebereme.

Teď, když jsme se dostali na místo zajišťující baráž o první ligu a tím pádem i k postupu, tak jediný možný cíl je, se na té příčce udržet. Nebudeme si nic nalhávat, ale případní soupeři jako jsou Příbram nebo Klokani, nemůžeme považovat za soupeře měřitelné se Zbrojovkou, tudíž vítězství nad nimi bude příjemné zpestření před nadcházející letní přípravou na první ligu. Ale k udržení se, je potřeba jít od vítezství k vítezství. Jiná možnost není. Každé klopýtnutí nás postaví do situace, kdy nemusíme mít postup ve svých rukou. Proto je nanejvýš důležité podporovat hráče i v takovém vystrkově, jako je Varnsdorf a vytvořit jim domácí prostředí. S průměrnou domácí návštěvou 700 diváků, by to nemuselo být tak těžké. Navíc je v pondělí volno, takže pro nikoho by nemělo být problémem ranní vstávání.

Jak na zápas:

Doporučujeme vyrazit autama. Pokud nemáte možnost vypravit auto, vlakový spoj zpět do Brna je přímo strašidelný. No posuďte sami.

8:53 - R 870 Svitava -  ze zastávky Brno hlavní nádraží
10:55 přestup v Pardubicích na vlak - R 1270 Ještěd - odjezd v 11:03
13:56 přestup v Liberci na vlak - TL 20918 - odjezd v 14:02
Ve Varnsdorfu jste v 14:59.

Cesta zpět už je horší, pokud nestihnete tento vlak v 19:00, čeká na Vás celkem dobrodružství.

Adresa stadionu:
Stadion FK Varnsdorf Kotlina
Moravská 2688
407 47 Varnsdorf

Profil soupeře:

V tomto městě, které má méně obyvatel (15.477) než Řečkovice (15.486) a celoživotně balancující nad rozhodnutím, zda se nepřipojit k Německu či Polsku se nachází tradiční, a ne příliš úspěšný účastník třetí ligy FK Varnsdorf, který druhou ligu hraje vlastně omylem díky neudělení licence Střížkovským Bohemians od sezóny 09–10.

Nicméně v této sezóně je překvapením soutěže, kterého ale sráží nevyrovnanost. Jako jediný tým dokázal obrat o body venku i doma Hradec Králové, či porazit Jihlavu a pouze díky zoufalé neproduktivitě v útočné fázi není Varnsdorf na vyšších příčkách. Příkladem jejich nepříliš dobré produktivity, je bilance výher na vlastním hřišti, kdy poslední vítězství zaknihovali v říjnu loňského roku proti Ústí nad Labem (1:0). Od té doby v domácím prostředí 4 za sebou nevyhráli.

Jedním z nejzkušenějších hráčů Varnsdorfu minimálně co se účasti v první lize týká, je střední obránce Martin Kouřil. První ligou ošlehaný stoper (Ostrava, Jablonec, Liberec) má s námi například skvělou zkušenost, kdy v dresu Baníku odehrál plných 90 minut v každém zápase proti nám a asistoval tak u obou výher Zbrojovky (2:1,1:2) v sezóně 2016. Snad si tuto formu proti Zbrojovce udrží i nadále. Varnsdorf zoufale postrádá produktivního útočníka. Díky tomu se 3 nejlepší střelci rekrutují ze středové řady a všichni tři mají shodně 3 góly. Nečeká nás lehký soupeř. Takový v druhé lize není. Nicméně společně s hráči opět žijeme náš postupový sen a věříme, že to podle důležitosti zápasu bude stejně vypadat i na hřišti...

I přes špatné vlakové spojení zpět do štatlu doufáme, že se nás v sektoru sejde co nejvíce a celých 90 minut poženeme naše hráče k důležitým 3 bodům.

Vzhůru Brno!

#SPOLUPROPOSTUP #VZHURUTABULKOU #FCZB

- Zbrojovaci -

Související zápas

VAR
Zbrojovka
neděle 21. 4. 2019, 17:00