Přihlásit | Registrovat
VÝJEZD: Dnes náš čeká litý boj v Jihlavě! Zvládneme ho?
Výjezdy 20. 9. 2019 12:14

VÝJEZD: Dnes náš čeká litý boj v Jihlavě! Zvládneme ho?

Souboj dvou zaříznutých v baráži.

Dnes se představíme v Iglau. V zádech máme zvládnutou bitvu o štatl, takže můžeme do Jihlavy jet s mírným optimismem a očekáváním světlejších zítřků.

Dvě ze tří posil mají za sebou premiéru a nutno říct, že oba dva úspěšnou. Michala Šmída může těšit udržená nula a Ondru Vaňka povedený vstup do Flinty. No a Pazi ukázal, že gólový je. Vedoucí gól Líšni toho byl důkazem. Jedním dechem nutno dodat, že Marvani byli dlouho velmi tvrdým oříškem. Na to, že ještě loni hráli jen třetí nejvyšší soutěž, tak je už nyní jisté, že potrápí všechny druholigové týmy. A to je dobře. Dvěma profesionálním týmům to v Brně rozhodně sluší a brněnský fanoušek z toho může jen profitovat.

 

Profil soupeře: FC Vysočina Jihlava

Do Iglau jezdíme už roky a písnička je stále stejná. Místní šašek a nejnepovedenější maskot od Jihlavy po Bajkonur, udělá před špílem „simsala bim“ a v momentu příchodu brněnských fans do sektoru začne prinejlepším pršet. V horším případě pršet a sněžit s kroupama a všichni vlastně jen čekáme, kdy začnou z nebe padat regulerně trakaře. 

Jihlava jde do vzájemného zápasu v domácím prostředí letos neporažená. Její jediné dvě letošné porážky si odvezla ze hřiští soupeře. Z Varnsdorfu si odvezla porážku 2:1 a z Hradce 4:2, když se urval hradecký Vlkanova a ježka sestřelil  hattrickem.

Jihlavě to zatím náramně sřílí a tudíž bude samozřejmě nejdůležitější, abychom ubránili Standu Klobásu, který dal z 21 jihlavských gólů, rovných 8, nebo budeme doufat ve výron kotníku v páté minutě. Samozřejmě díky špatnému došlapu v těch 12 centimetrech sněhu.

V Jihlavě se samozřejmě potkáme s celou řadou známých tváří. Od Vlasty Veselého počínaje, Matůšem Lackem a Zoubelem konče. Ze zajímavých jmen je třeba zmínit novou posilu z Vyškova,  zatím skvěle hrajícího stopera Moma Tijaniho. Ten se nedávno svěřil, že nesnáší zimu, takže díky studené okluzní frontě, která čeká na příjezd zbrojováckých aut, máme tohoto plejera z krku.

Kdo by nám ale určitě měl dělat vrásky na čele je další z nových posil Raimund Mikus, který se v červenci připojil z FK Dubnica. Tento šikovný záložník je dost gólový.  Vsítil už 4 góly v 9 zápasech. Zapomenout nesmíme ani na kapitána a tvůrce hry Lukáše Vaculíka. Zuba jsme už zmiňovali a o jeho kvalitách netřeba hovořit. Navíc  se mu proti nám velmi daří.

Nicméně platí shrnutí výše, kdy budeme doufat, že se povezeme na vlně Líšeň a efektu Vaněk. Potvrdit 3 body z domácího zápasu a dotáhnout se na čelo tabulky je určitě velká motivace.

Takže palčáky, beranice s sebou a pojeďme sestřelit toho uchýlnýho ježka!

VZHŮRU BRNO!

Související zápas

JIH
Zbrojovka
pátek 20. 9. 2019, 18:00