Přihlásit | Registrovat
VÝJEZD: Do Vítkovic jedeme VLAKEM!
Výjezdy 10. 5. 2019 12:16

VÝJEZD: Do Vítkovic jedeme VLAKEM!

Tak. Máme co jsme chtěli. Na Srbské jsme si ochočili svoje Votroky a díky této výhře a prohře Ústí jsme tam, kde jsme celý podzim a jaro toužili být. Na barážové příčce. No a s jídlem roste chuť. Nejenom že jsme třetí, ale za určité konstelace vlády, strany a výkonu soupeřů, můžeme klidně pomýšlet no a teď se držte… Na druhou příčku. Není to vůbec nereálné. Jihlava má hodně těžký los a dá se předpokládat, že minimálně ve dvou zápasech (České Budějovice a Flinta) prohraje. No a Ústí ji může taky pořádně potrápit. Vzhledem k tomu, že my stejně musíme všechny tři zápasy vyhrát (abychom měli baráž ve svých rukách), tak proč nemířit co nejvýš! A k tomu samozřejmě potřebujeme TEBE! Jedeme všichni společně za postupem! Do Vítkovic.

Vlakové spojení je po delší době iděální - v Brně můžeme být již ve 21:35. Po příjezdu i při odjezdu nás budou policisté převážet na stadion (na nádraží) mimořádným autobusem, proto je reálné, že zpáteční vlak s odjezdem v 19:08 ze zastávky Ostrava - Svinov stíháme. Kdyby se náhodou stalo, že tento vlak nám ujede (popravdě si opravdu myslíme, že to stihneme), tak do hodiny odjíždí další vlak, takže nehrozí, že budeme někde vyčkávat do ranních hodin. 

Proto Zbrojováci - SRAZ V 12:45 NA NÁDRAŽÍ V ŽIDENICÍCH! AŤ NÁS JE CO NEJVÍC!

Profil soupeře: MFK Vítkovice

Co napsat o Vítkovicích. Těžko psát o něčem co se kdysi jmenovalo Witchendorff a co vlastně není ani MĚSTO! Tohle BÝVALÉ město bylo připojeno k Ostravě v roce 1924, čímž se staly něčím jako jsou třeba nyní Řeporyje. Městskou částí, kterou nikdo nechce a všechny akorát vytáčí jejich psychopatický starosta. Co do počtu obyvatel, jsou Vítkovice naprostý miláček do naší oblíbené rubriky „Nic než Brno“.  6 925 obyvatel nestačí ani na náš Komín (7 457). Smutný příběh. Nelichotivě se nyní tváří i forma Vítkovic. Z posledních tří zápasů nevyhráli ani jeden, a dokonce nevstřelili ani branku. Posledním střelcem Vítkovic byl Paša, který vystřelil svému týmu cenný bod v domácím utkání proti Ústí. Od té doby střelci této farmy odložených hráčů z Baníku mlčí.

Bojovník Paša je zcela jistě hráč, na kterého se budou upírat oči mnohých brněnských fanoušků. Tento náš odchovanec, srdcař a urputný bojovník nevypustí žádný souboj. I když stáhne krabičku Máček v měkkým, tak stále je na pravé straně vidět ze všech hráčů Vítkovic nejvíce. Nebýt jeho klasických stopek za červenou kartu (stále máme před očima jeho zkrat v Plzni), tak je jedním z nejvytíženějších hráčů. Nechyběl by ani jeden špíl. Tak Pašo. Dej o krabičku před zápasem víc a nech nás žít.

Dalším velezkušeným hráčem je zcela jistě 36letý obránce David Mikula. Za svoji kariéru odehrál neuvěřitelných 222 utkání v druhé lize. To zaslouží respekt. Tento ironman dosud v této sezonně nechyběl ani minutu a je tak jasné, že si Magy musí namazat pod kolenama, protože ho nebude čekat nic jednoduchého.

Nečeká nás nic jednoduchého. Vítkovice, které slaví letos 100 let od vzniku klubu, sice v posledním zápase ostudně padli s beznadějně poslední Viktorkou a v posledních zápasech se s formou nepotkali, ale pořád je to tým, který z nějakého důvodu obývá klidné vody středu tabulky.

Související zápas

VIT
Zbrojovka
sobota 11. 5. 2019, 17:00