Přihlásit | Registrovat
VÝJEZD: Sezóna začíná - hrajeme ve Vlašimi!
Výjezdy 17. 7. 2019 13:27

VÝJEZD: Sezóna začíná - hrajeme ve Vlašimi!

Je to tu! Okurková sezóna je u konce, začíná nová sezóna. Nové dresy. Staré cíle. Postup do první ligy.

Je příznačné, že tuto sezónu začínáme na stejném hřišti jako tu předcházející. Doufejme, že se nám v ligové premiéře bude dařit lépe než loni. Loňský výjezd do Vlašimi lze označit za velmi úspěšný, co se zbrojováků v sektoru hostí týče. Věřím, že jste všichni zdravě nadržení vidět konečně naše borce v nových dresech v akci a tento výjezd v krásném pátečním termínu si nenecháte ujít.

Staronový tým je dlouho pospolu a doplněn letos pouze o křídelníka Adama Fouska z Pardubic a návrátilců z hostování, či dorostu. Trenér Šustr sází na naše odchovance, takže žádný velký vítr se v našem kádru v letní pauze nekonal. Zda to bude stačit na bojovnou druhou ligu teprve uvidíme, ale výsledky v přípravě naznačují tichou a klidnou sílu, který tento tým má. Kádry první a druhé ligy ještě uzavřené nejsou, takže si trenérský tým stále nechává otevřené vrátka pro nahrazení Ládi Krejčího.

Vzhledem k tomu, že hrajeme v pátek v 18:00 - nebudeme pořádat žádný hromadný výjezd. Vlaky jsou opět pěkně na houby, takže všem fanouškům doporujčujeme vyjet autem po vlastní ose. Pokud někdo shání místo v autě, nebo naopak klidně vezme aute ale nemá posádku, klidně napište, ať si navzájem pomůžeme a v sektoru se nás sleze co nejvíce!

Profil soupeře: FC Sellier & Bellot Vlašim

Vlašim je zvláštní tým i město. Město, které vděčí tomu, že neskončilo v zapomnění jako třeba Nové Vyklantice, vlastně jen zbrojovce Sellior a Bellot, která zde v r. 1935 začla s lukrativním byznysem se smrtí. Ničím jiným zvlášť zajímavým se toto město pyšnit nemůže, i když se o to dosti snaží. Kupříkladu se v každé rubrice či článku neopomenou zmínit o zjevném nesmyslu a lži, který se díky několika nemocným kronikářům dostal dokonce i do školních osnov. A to o legendě o hoře Blaník. Většina z vás tuto úsměvnou historku o spících rytířích, kteří přijedou v momentě, kdy je národu nejhůř, zná. Nejenže spáči nevstali, když jsme byli napadeni ze všech myslitelných stran či Klausově amnestii, ale nevzbudili je ani otřesné výsledky týmu z města na řece Blanici. Takže nevím proč tuto trapnou historku, která je evidentně zcela smyšlená neustále připomínat. Taky nikomu netlačíme brněnského draka s kolem.

Ale k týmu. Tento tým, který v minulé sezóně se až do pár posledních kol bál o sestup, přes léto pěkně okysličil a vedení klubu dokázalo přitáhnout některá velmi zajímavá jména.

Poté, co se vrátilo 9 hráčů Sparty do mateřského rudého klubu z hostování, museli Vlašimští funkcionáři hodně zabrat, aby vhodně doplnili kádr. A ejhle. Z Táborska dokázali přivést Pavla Pilíka, který se údajně má stát tváří klubu… Ehm, ehm. Další zajímavé jméno je akvizice ze Zlína, útočník Alexandr Jakubov. V první lize se nikdy pořádně neprosadil, nicméně v té druhé zaznamenal v 50 utkáních docela úctyhodných 20 gólů. Naše obránce s tímto 192 cm vysokým útočníkem jistě nečekají lehké souboje. Na cestě je i pravý obránce z Baníku Ostrava Petr Breda, či rudokožec Daniel Mareček o kterého vlašimští hodně stojí.

Celkově si samozřejmě jedeme do béčka Sparty pro jasné 3 body. Moc dobře víme, že musíme začít přesně opačně než minulou sezónu. Vemte milenku, milence, mamku se šroplama a všichni směr Vlašim. A když budete hodní a Flinta vyhraje o 4 góly, tak třeba uvidíte vyjeté blanické rytíře :-)