Přihlásit | Registrovat
VÝJEZD: Teď je na řadě Sokolov - ale to není tento víkend vše!
Výjezdy 1. 5. 2019 17:46

VÝJEZD: Teď je na řadě Sokolov - ale to není tento víkend vše!

Tak jsme zase ve hře. Flinta je nyní evidentně v režimu „rozděl a panuj“. Jen trošku to panování skřípe. Věříme, že rozdávání už bylo dost a po týdenní přestávce zbrojováky čeká nejdelší výjezd sezóny, s krásným časem výkopu 10:15. Dálka 375 km a téměř 6 hodin cesty autem je naprosto skvělá. Kdo by nevěděl, jak využít tuto dobu na cestě do krásných sokolovských uhelných pánví, tak si může pustit třeba záznam interpelací poslanecké sněmovny v délce 5:45h a zbylých 15 minut využít motivačně a mrknout na sestřihy všech gólu FK Baníku Sokolov. Těch 15 minut strávíte hledáním, protože žádné takové video neexistuje. Sokolov má prostě suverénně nejhorší útok v soutěži. Takže cíl? Máme jediný. 3 body a útok na třetí příčku. Každý zápas nyní hrajeme na vítezství, nic jiného se nepočítá. Co se ale počítá jsou zbrojováci v sektoru hostí!

Cesta vlakem je holý nesmysl – abyste stihli zápas musíte z Brna vyrazit už ve 21:37… to prostě bez notné dávky alkoholu ani nejde zvládnout :)  Nic méně – nabízíme jinou, pro jistotu ještě delší cestu do Sokolova, ale rozhodně bude stát za to!

V pátek 3.5. se v Bratislavě uskuteční první akce ke příležitosti oslav 100 let našeho více než spřáteleného klubu ŠK Slovan Bratislava. Slovanisti si na tento den naplánovali dle jejich slov „největší pyroshow na Slovensku“. My u této akce nechceme a ani nebudeme chybět. Pojedeme v pátek v odpoledne auty do Bratislavy, kde nějaký čas pobydeme s kamarády a někdy v ranních hodinách vyrazíme do Sokolova podpořit náš milovaný klub v honbě za baráží o první ligu. Hold Sokolov je sice pro nás nejdelší výjezd, ale proč si ho ještě neprodloužit :)

Obracíme se tedy na každého z Vás, kdo by chtěl vyrazit s námi, ozvěte se nám na mail zbrojovaci@gmail.com a se Vás pokusíme přidat do nějakého auta. Pokud byste sami mohli poskytnout auto, budeme vděční. Řidičů s auty je vždycky nejméně. Ale naším cílem je, aby nás vyjelo do Bratislavy a následně do Sokolova co nejvíce.

 

Profil soupeře: FK Baník Sokolov

Když jsme přemýšleli co napsat o Baníku Sokolov, tak jsme začali už se 14denním předstihem a do teď stále nevíme pořádně co napsat. Sokolov je sudetská díra v zemi. Tečka. Snad jedinou zajímavostí je, že má méně obyvatel (23 762) než Bystrc (24 218). A to ještě v závislosti na důlních závalech se čísla dosti mění.

Nicméně uvidíme v akci opět několik zajímavých jmen. Ať už jde o světoběžníka a dřívější veliký talent příbramského fotbalu Milana Mišůna, který to oklikou přes Celtic, Plzeň a Jihlavu dopracoval až do této bývalé rakousko-uherské provincie. Se 117 starty v nejvyšší lize je jedním z nejzkušenějších hráčů Sokolova.

Někdo říká, že římskou dvojku má i v občanském průkazu. My jen víme, že se jmenuje Jakub Dvořák II.  Tento univerzál vyčnívá tím, že před nedávnem odehrál v sokolovském dresu 200 zápas za tento tým. Což je zcela jistě obdivuhodné. Na otázku, jak je to možné, v rozhovoru pro oficiální stránky Sokolova konstatoval… „řekl bych, že jsem byl moc dobrý na to, aby mě vyhodili, a moc špatný, abych se posunul dál“…Tak s tím můžeme jen souhlasit a přát Dvojce hodně zdaru do další dvoustovky ve druhé lize.

Staníka Vávru nemůžeme opomenout. Tento náš odchovanec se etabloval ve druhé lize a sobotní zápas bude jeho jubilejní 50. v dresu Baníku Sokolov. Staník potřebuje na gól 570 minut, tak věřme, že se jeho čas ještě nenastal.

A poslední jméno je nám známý dobře známý Petr Glaser. Tento bojovník se solidní střelou ze střední vzdálenosti, před pěti lety odešel ze Zbrojovky do Sokolova, se kterým spojil dosavadní kariéru. Nicméně úspěšně. Petr obléká kapitánskou pásku již několikátý rok a v průměrném druholigovém týmu je vždy zárukou solidní hry.

Suma sumárum – snad se nás v Sokolově sejde co nejvíc – náš tým to potřebuje. Pokud někoho nalákal program v Bratislavě, napište nám mail. Nějak to vyřešíme, to platí i pro ty z Vás, kteří by rádi jen do Sokolova ale vzhledem k debilnímu vlakovému spojení nemáte, jak jet. Pomozme si!

#SPOLUPROPOSTUP #VZHURUTABULKOU #FCZB

- Zbrojováci -

Související zápas

SOK
Zbrojovka
sobota 4. 5. 2019, 10:15